Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Milatovića većina neće smatrati predsjednikom, Abazović da se ne miješa u ono što je za njega nepoznanica

Ona tvrdi kako je Milatović navodno davao izjave ''o jednom narodu, jednom porijeklu, jednom jeziku'' kao i da je ''dao primat jednoj vjerskoj zajednici SPC''

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković opet je danas komentarisala izjave predsjednika države Jakova Milatovića.

Ona tvrdi kako je Milatović navodno davao izjave “o jednom narodu, jednom porijeklu, jednom jeziku” kao i da je “dao primat jednoj vjerskoj zajednici SPC”.

“Tim činom pokazujete da nijeste predsjednik svih građana Crne Gore. Obećali ste i zakleli se na Ustav Crne Gore da ćete poštovati ovaj naš Ustav, a već u dvije tri situacije i izjave ste ga pogazili. Onda se nemojte čuditi da većinsko građanstvo u Crnoj Gori neće Vas smatrati svojim predsjednikom”, poručuje ona.

Komentarisala je potom i odlazećeg premijera Dritana Abazovića.

“Što se odlazećeg premijera Abazovića tiče, rekla bih “mnogo je mačku goveđa glava” i njemu bih preporučila da ne izigrava mirotvorca i zloupotrebljava mjesto koje pokriva, jer on nema pravo da kao smijenjeni premijer ulazi u ovako teška pitanja nudeći se kao neki pomirljitelj, mnogi jači igrači imaju sa tim problema, zato i ne čudi ovakva reakcija predsjednika Srbije koji vam je pokazao koliko vas cijeni i poštuje kada je na ovakav način reagovao i postavio vas na mjesto koje i zaslužujete, jer ste potrčali ka njemu nudeći mu se za sve i svašta i on vas je doživio upravo ovako kako se prema jednom i drugom odnio”, rekla je ona.

Nadam+ se, kaže, da će to Abazoviću biti nauk za ubuduće.

“Da se ne miješate u stvari koje su za vas veliki zalogaj i koji su za vas velika nepoznanica. Sa druge strane ovo vam treba biti škola da prvo trebate voditi računa o svojoj državi i crnogorskim građanima, odnosno svojoj kući, jer ste pokazali da nijeste dorasli pozicija koje pokrivate, zato Vas molim ne ponižavajte više Crnu Goru i sve nas”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.06.2023-09:31 09:31

Izabranom predśedniku Crne Gore je izgleda savjetnik Aleksandar Stamatović ili Budimir Aleksić, a možda i pokojnog Momira baba Janica. Kritikovanje bivšeg premijera se može podvesti pod nekrofiliju tako da se ne bi trebalo baviti njime.