Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Hvala Vladi Dritana Abazovića koja je napravila problem, pa isti ekspresno populistički riješila

Gimnazijalci će, kako je kazala, na kraju ići, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori

Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću, Goranu Đuroviću & co. jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili da se crnogorskim gimnazijalcima mora obezbijediti put na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike i u tu svrhu iskoristili svoje ministarske visprenosti, saopštila je Jovana Marković, predsjednica Foruma mladih SDP kandidatkinja za poslanicu na listi “SDP – Za našu kuću”.

Ona je kazala kako je prethodno saopšteno je da „tehničke prepreke“ i nedostatak sredstava (najprije će biti ovo drugo) sprječavaju odlazak naših najboljih učenika na međunarodno takmičenje u Tokio,

“Međutim, hvala nebesima i svemu ostalom što mi za vlast imamo Vladu Dritana Abazovića i njegovih ministara koji su, nakon što su ga napravili, isti problem ekspresno populistički riješili, svaka čast”, navela je Marković.

Gimnazijalci će, kako je kazala, na kraju ići, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori.

“Nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem ekspresno riješi, problematična je politika koja ni izbliza ne prati potrebe mladih niti u tom smislu opredjeljuje adekvatna finansijska sredstva”, smatra Marković.

Možda b, ističe, ipak bilo korisnije i svrsishodnije umjesto davanja stotina hiljada eura godišnje za vjerske organizacije, ta sredstva usmjeriti u fond koji će podržati crnogorske talente. Pa da tek onda pričamo o crnogorskoj omladini i našoj budućnosti u svojoj domovini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve