Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić sa Meken: Pažljivo vodim Skupštinu, Crna Gora do 2020. bila duboko podijeljeno društvo

Mandić je upoznao ambasadorku Meken sa trenutnom političkom situacijom, naglasivši da je ''Crna Gora do promjena 2020. godine bila duboko podijeljeno društvo i da je politička opcija koju predstavlja konačno dobila mogućnost da pokaže svoj potencijal''

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Don Meken, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori.

Mandić je upoznao ambasadorku Meken sa trenutnom političkom situacijom, naglasivši da je „Crna Gora do promjena 2020. godine bila duboko podijeljeno društvo i da je politička opcija koju predstavlja konačno dobila mogućnost da pokaže svoj potencijal“.

„Akcentovao je da je tokom svoje predsjedničke kampanje isticao ideje pomirenja i uklanjanja tema koje dijele naše društvo, te da je njegov fokus na pronalaženju formule za budućnost Crne Gore. Predsjednik Mandić je dodao da veoma pažljivo vodi Skupštinu Crne Gore, ističući da ima razumijevanje za svaku političku opciju“, navodi se u saopštenju.

Mandić je, kako dodaju, „apostrofirao da je njegov zadatak da otupi one oštrice koje su postojale u našem društvu i da je pronašao način komunikacije sa političkim opcijama u parlamentu, te da je ključni dokaz toga konsenzus oko ključnih pitanja izbora nedostajućeg sudije Ustavnog suda, Guvernerke Centralne Banke i iskazao uvjerenost da će danas biti izglasani i nedostajući članovi Sudskog savjeta“.

„Predsjednik Mandić je akcentovao da je budućnost Crne Gore upravo u okupljanju oko onih tema koje su važne svima, a to su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomski razvoj i očuvanje porodičnih vrijednosti, te izrazio uvjerenje da će naša zemlja, a posebno Skupština Crne Gore nastaviti dobru saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom“, ističe se u saopštenju.

Britanska ambasadorka Don Meken je. Kako kažu, pozdravila važan cilj predsjednika Mandića u pogledu pomirenja.

„Ambasadorka Meken se složila da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dvije ključne oblasti kojima država treba da se bavi.

Meken je takođe pozdravila izjavu predsjednika Mandića u kojoj je zaključio da je u ovih par sedmica više urađeno nego u prethodnih godinu i po dana. Ambasadorka je istakla da je njeno očekivanje nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i da oko ovog pitanja očekuje nastavak saradnje sa Skupštinom Crne Gore, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da postoji jaka parlamentarna većina“, zaključuju se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
22.12.2023-10:29 10:29

Razgovaraju sa jednim teroristom..i srbijanskim nacistom..Gospodo..kod nas vlada Anarhija..sloboda govora je zabranjena..