Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Glavni grad naše države je više od administrativnog centra

Predsjednik crnogorskog parlamenta čestitao Dan Glavnog grada

Podgorica je kroz istoriju bila mjesto od posebne važnosti za naše prostore, počevši od čuvenog rimskog municipijuma Duklje, preko Ribnice koja je iznjedrila Stefana Nemanju, rodonačelnika dinastije Nemanjića i samim tim dugi niz godina prepoznavala se kao Nemanjin grad – naveo je predsjednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić u čestitajući Dan Glavnog grada.

On je istakao da Podgorica nije samo administrativni, društveni i politički centar Crne Gore, nego i najvažniji motor ekonomskog razvoja države.

”Glavni grad naše države je više od administrativnog centra. On upravo oslikava Crnu Goru u njenom istinskom spoju sjevera sa jugom, istoka sa zapadom – spoju kultura i naroda koji čine dušu naše zemlje”, naveo je Mandić.

Poručio je da će Glavni grad, kao i svi njegovi žitelji, uvijek će imati punu posvećenost parlamenta.

”Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg narodnog doma i svih lokalnih samouprava, a posebno sa lokalnom samoupravom Glavnog grada, koja predstavlja trećinu ukupnog stanovništva Crne Gore. Još jednom želim da vama i svim građanima Glavnog grada srdačno čestitam Dan opštine”, zaključio je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve