Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

RAJO KOLJENICA I SRBSKA INFILTRACIJA Mandić: Nekoliko mjeseci nakon Nove godine trebalo bi da uslijedi rekonstrukcija Vlade

Kaže da se trudi da ''vodi politiku pomirenja'', jer je ''interes da Crna Gora bude stabilna''

Ja sam predsjednik Nove srpske demokratije, ja sam državljanin Srbije, nijesam glasao na izborima u Srbiji jer nemam ličnu kartu niti sam upisan u birački spisak, ali smo mi iz Nove partneri sa SNS-om, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, komentarišući za Tanjug svoje ranije prisustvo u štabu SNS-a.

Kaže da se trudi da “vodi politiku pomirenja”, jer je “interes da Crna Gora bude stabilna”.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Mandić podsjeća na potpisani sporazum i kaže da postoji čvrst dogovor.

”Za nekolika mjeseca nakon Nove godine trebalo bi da uslijedi rekonstrukcija Vlade, vrlo su precizno određena minsitarstva koja treba da dobije ZBCG. Očekujem da će naši ministri kada preuzmu dužnost nastaviti da rade ovaj posao koji mi radimo već godinama, ali ne kao opozicija nego kao vlast, da obezbijedimo potpunu stabilnost u Crnoj Gori a potom da izgradimo odnose sa Srbijom kakve zaslužuje i Crna Gora i Srbija”, kazao je Mandić, poručujući da je cilj ekonomsko umrežavanje sa Srbijom.

Mandić je, upitan o izmjenama Zakona o državljanstvu, kazao da on ima državljanstvo Srbije ali da je “neophodno da Crna Gora nema tako restriktivne odluke kako je uspostavljeno Ustavom i zakonima koji su iz njega proistekli”.

”Crna Gora na ovom popisu imaće mnogo manje stanovnika nego na prethodnom. Ako je naš interes da nas bude više nego što nas ima danas onda bi politika državljastva trebalo da omogući ljudima sa ovih prostora da imaju državljanstvo Crne Gore. Procjenjujem da u parlamentarnoj većini postoji dobro raspoloženje, ne sumnjam da i u nekim opozicionim strankama koje dolaze iz manjinskih naroda postoji dobro raspoloženje ne samo za izglasavanje zakona nego i za dopunu Ustava, kojom bi se obezbijedilo sve ono što je potrebno za tu brojnu populaciju”,  kazao je Mandić Tanjugu.

Mandić je izjavio da “Crna Gora većinski govori srpskim jezikom, a Ustav i zakoni treba da prate život”.

”Taj život će na ovom popisu vrlo precizno odrediti svačiju poziciju. Ako se na ovom popisu najveći broj građana izjasni da govori sprkim jezikom, onda će to svakako biti i obaveza onih kojih predstavljaju narod da to zapišu i u zakone i u Ustav”, kazao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
24.12.2023-20:17 20:17

Pa vi Srbi što ste u Njegošev vakat ubijediste Njegoša da ste ‘utekli nama da uteknete’.Pa vas mi Crnogorci prihvatili,poput današnjeg građanstva-da s nama sve crnogorsko međusobno dijelimo.Tako da vi od tada od Crnogoraca nijeste imali bližnjeg-poslije pokojnih Srba.Zna se da su ovi današnj Srbi Srbije 500g Turskoj sluge i soldate rađali.I tu tursku vojsku predvodili protiv nas Crnogoraca i vas Srba što ‘utekoste nama da uteknete’.Što vam danas bi da su vi oni bliži od Crnogoraca bogzna.Ali je jedno jasno da je među vama više onih koji dobro neznaju dobrom uzvraćat i pribjegli ovim što nam nije su mogli… Pročitaj više »