Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Crna Gora ima cilj da što prije postane punopravna članica EU, ostaje posvećena daljoj saradnji sa Kinom

Ambasador Kun je ocijenio značajnim što dvije države međusobno poštuju strateške ciljeve, navodeći da je njegova zemlja u Skupštini Crne Gore uvijek imala pouzdanog prijatelja

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Fan Kunom, ambasadorom Kine u Crnoj Gori, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo visokim stepenom bilateralnih odnosa, dugogodišnjim prijateljstvom i saradnjom u pitanjima od obostranog interesa, ističući da temelj postojećih i budućih odnosa treba dodatno osnaživati kroz uzajamno poštovanje, solidarnost i razumijevanje.

Kao poseban simbol uspješne saradnje i strateški važan infrastrukturni projekat, istaknuta je prva dionica auto-puta, uz uvjerenje da će konstruktivna saradnja doprinijeti iniciranju i drugih projekata od važnosti za građane dvije zemlje.

“Tokom sastanka, predsjednik Mandić je naglasio da Crna Gora ima cilj da što prije postane punopravna članica Evropske unije, ali i da Crna Gora ostaje posvećena daljoj saradnji sa NR Kinom kroz redovan politički dijalog, uvažavajući činjenicu da su Crna Gora i NR Kina uvijek poštovale međusobni teritorijalni integritet”, saopšteno je iz Skupštine.

Ovom prilikom, on se zahvalio na donacijama Skupštini Crne Gore, navodeći da redovna dinamika političkog dijaloga doprinosi otvaranju mogućnosti za razvoj saradnje u brojnim budućim projektima.

Ambasador Kun je ocijenio značajnim što dvije države međusobno poštuju strateške ciljeve, navodeći da je njegova zemlja u Skupštini Crne Gore uvijek imala pouzdanog prijatelja.

“On se saglasio da dvije države treba da prodube saradnju i izrazio očekivanje da će tokom mandata predsjednika Skupštine biti postignuti konkretni rezultati za dobrobit svih građana”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve