Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić čestitao Micotakisu: Crnogorci da slijede primjer Grka

Mandić je dodao da Nova demokratija baštini iste vrijednosti kao i NSD u Crnoj Gori i da je njihov put očuvanja tradicije zasnovan na vrijednostima pravoslavnog hrišćanstva

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Novoj demokratiji iz Grčke i njenom predsjedniku Kirjakosu Micotakisu pobjedu na jučerašnjim izborima u Grčkoj.

Andrija Mandić

”Upućujem iskrene čestitke vašoj stranci i vama na jučerašnjoj veličanstvenoj pobjedi na izborima u Grčkoj. Grčki narod je pokazao da umije da iskoristi svoje pravo da odlučuje i mi iz Nove srpske demokratije ne sumnjamo da ćete vi znati da se prema volji vašeg naroda ophodite sa dužnom savješću”, naveo je u čestitki Mandić.

Dodaje kako se nada da će primjer građana u Grčkoj slijediti i birači u Crnoj Gori, te da će se na fer i slobodnim izborima promjeniti vlast koja, kako je kazao, proganja svoje političke protivnike i da će princip smjenjivosti vlasti zaživjeti i u Crnoj Gori kao u Grčkoj.

On se takođe zahvalio novom grčkom premijeru na njegovim stavovima po pitanju Kosova.

”U ime srpskog naroda iz Crne Gore želim da pozdravim vašu izjavu da nećete priznati lažnu državu Kosovo”, istakao je on.

Mandić je dodao da Nova demokratija baštini iste vrijednosti kao i NSD u Crnoj Gori i da je njihov put očuvanja tradicije zasnovan na vrijednostima pravoslavnog hrišćanstva, jedini put kojim zemlje kao što su naše mogu sačuvati sebe a da istovremeno ne budu odvojene od glavnog toka svjetske politike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve