Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mali i veliki nacionalistički šizofrenik

Drugi manji hegemon-šizofrenik je udaljen od svog idola par hiljada kilometara i radi bukvalno sve isto, ali u skladu sa svojim manjim kapacitetima, apetitima i naravno sa manje uspeha

Piše: Milutin Cerović

Kako prepoznati dva glavna UN hegemona i šizofreničara? Jedan ima ogromnu teritoriju, a koristi jedva 10 odsto od celokupne te teritorije.

Ali velikom hegemonu to nije dosta, treba mu još milijardu kvadratnih kilometara teritorije sa kojom isto ne bi znao šta će. Ali mu ipak treba.

Već nekoliko stoleća, taj hegemon šizofreno huli na sve komšije koje obavezno asimiluje i proglašava svojom teritorijom i narodom, koristeći se pri tom brutalnom silom.

Drugi manji hegemon-šizofrenik je udaljen od svog idola par hiljada kilometara i radi bukvalno sve isto, ali u skladu sa svojim manjim kapacitetima, apetitima i naravno sa manje uspeha.

I ovaj mali nacionalistički pacijent pojma nema šta bi sa pola svoje teritorije, ali zato zamislite, odlično zna šta bi sa tuđim teritorijama i priznatim komšijskim UN-državama!?

Ako sve ovo gore opisano i objašnjeno, nije teška dijagnoza i bolest identifikovana kao klasičana nacionalistička šizorenija, onda ništa nije!

Što bi se reklo u jedno sloganu iz poznate televizijske  humorističko-zabavne serije sredinom sedamdesetih godina:

Dva vozača i ludaka malo jača – sede iza istog upravljača.

Ko god u ovom tekstu prepozna ta dva ludaka, neka dođe malo da prošeta po regionu da vidi kako se šizofrena, nacionalistička hegemonija izliva u okolne suverene države, članice Ujedinjenih nacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
25.04.2023-07:06 07:06

Izgleda da si još uvek pod utiscima prikaza Vojske Srbije GRANIT2023 koji je bio u Batajnici. Osećaj nemoći, poniženosti, inferiornosti i straha ti se pretvara u verbalni proliv. Priznaj da si bio u čudu kako je za tako kratko vreme VS napredovala i ojačala. Uviđaš li realnost i to da je veći deo planete protiv vas fašista, da se ceo svet menja, a tvoje građanske gluposti propadaju ? Stao si uz NATO skute misleći da će da te brane, pa si se prepao kada si shvatio da još neko poseduje BRUTALNU silu koja te čini nervoznm i nespokojnim. Ako se… Pročitaj više »

Merlin
25.04.2023-09:16 09:16

Zamisli kakav šizofrenik treba da budeš kada prelomiš u mozgu pa se odrekneš svoje istorije, tradicije, vekovne braće i saveznika koji su uvek pomagali vojno, emancipovali, školovali, zapošljavali, itd. Cela jedna CG živi u Srbiji i čudom se čudi mržnjom kojom ste omađijani. Hoćete u Evropu, a tamo vas primaju samo kao smećare, čistače, taksiste i fizikalce. Možda se odobrovolje ako postanete lgbt. :) Najdeš se hleba od srpskog brašna, pa kreneš sa mržnjom. Narod lepo kaže: Hrani kuče da te ujede.

Budo
25.04.2023-10:17 10:17

@Merline-tutumraku, duduku, alchajmeru…!
Srbija nema svoju istoriju sem tudju, sem rupe od 500-godina.
Zato I hili na one koji je imaju i za vas siromahe.
Na batajnici je izožen ruski krš iz ere SSSR.
Ali vama to dodje dobro da se hvalite sa tim šutom od vojnog odpada.

Merlin
25.04.2023-11:42 11:42
Reply to  Budo

Sasvim logično da Srbija nema istoriju, a ti do juče pričao srpskim jezikom, imao trobojku, krstio se u spc mcp. Imaju li istoriju Hrvati, Grci, Rumuni, Bugari, itd. ? Ti imaš istoriju a u SFRJ nisu postojali crnogorski, bosanski jezik, Bošnjaci i cpc. :) Ahahaha “ruski krš” !? Nisi video dobro, pogledaj još jednom šta je bilo predstavljeno, šta se sve proizvodi u SR i koliko milijardi evra je uloženo u VS.

Evidence
25.04.2023-11:37 11:37

@Merlin – Da, shvatam treba objaviti komentar i ovakvih gnjida, koje nemaju nijednu ljudsku osobinu. Inače nebi povjerovali da postoje i ovakvi egzemplari ljudske vrste. Ako slijedite njegov narativ, bilo bi to vrijeđanje mnogih poštenih građana Srbije.