Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

LP ugostila delegaciju Naše stranke BiH: Jačanje lberalne ideje ključno za naša društva

U službenoj pojseti bili su poslanici u parlamentu FBiH, potpredsjednik ove partije Mirsad Čamdžić i Nasiha Pozder, kao i Nejra Vreto predstavnica liberalne Fondacije ''Boris Divković'' iz BiH

Liberalna partija (LP) ugostila je delegaciju Naše stranke, liberalne stranke iz Bosne i Hercegovine. Bilo je riječi o modalitetima dalje saradnje, zajedničkim aktivnostima u državama i region i jačanju liberalne ideje koja je neophodna našim društvima kroz procese koji nas očekuju, saopšteno je iz LP.

U službenoj pojseti bili su poslanici u parlamentu FBiH, potpredsjednik ove partije Mirsad Čamdžić i Nasiha Pozder, kao i Nejra Vreto predstavnica liberalne Fondacije“Boris Divković” iz BiH.

Ugostili su ih potpredsjednici LP Dubravka Vujičić i Jovo Rabrenović, generalni sekretar Esad Šainović kao i predstavnice Foruma žena LPCG Jovana Kažić i Jelena Marković.

Imali su odvojene sastanke sa predstavnicima rukovodstva LPCG ali i Foruma žena LPCG.

“Perilikom susreta razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i u BiH te o mogućnostima jačanja liberalne ideje i većeg doprinosa liberalnih stranaka. Zajednički zaključak obije partije jeste da Crna Gora mora što prije izaći iz političke krize kroz formiranje proevropske i stabilne vlade koja će omogućiti dalji napredak Crne Gore u EU integracijama”, piše u saopštenju.

Konstatovan je veliki zaostatak Crne Gore u posljednjih godinu dana, pa je od lidera u integracijama došla na začelje neodgovornom politikom Vlade u ostavci.

“Posebno su razmatrali i pitanje osnaživanja uloge žena u politici, kroz razmjenu iskustava dvije države i individualno jačanje žena na javnim funkcijama. Posebno je naglašena uspješna inicijativa Naše stranke koja je uspješno promovisala učešće preko 50% žena na izbornim listama, kao dobro iskustvo”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve