Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Borančić: Ako ima države Mirjačić ni dana više ne može biti direktor škole

Mirjačić, dodaje Borančić, ima pravo na svoje zablude, ima pravo i da javno prezentuje takve svoje zablude, ali nema pravo da sa pozicije funkcionera Crne Gore ponižava i negira Crnu Goru.

Ako postoji država, institucije i vladavina prava, Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik Liberalne partije, Ammar Borančić.

“Nakon njegove sramotne izjave na jučerašnjem nacionalističkom skupu protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” dok je istovremeno funkcioner te države i prima platu od iste, ukoliko njega samog nije sramota već se ponosi time, država mora sebe zaštiti od takve sramote i samovolje”, naveo je Borančić.

“Pozdravjam inicijativu Ministarstva prosvjete prema Školskom odboru OŠ “Bajo Pivljanin” da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost, međutim takvo što ne smije ostati na pukoj birokratiji i zataškati se. Očekujem da će ministarka Jakšić Stojanović preuzeti snažnije korake u smjeru razrješenja Mirjačića i pokazati da je Crna Gora pravna država a da je prosvjeta temelj budućnosti društva, ukoliko su zaista posvećeni evropskoj perspektivi Crne Gore. Vrijeme je da se raskrsti sa posljedicama četvrogodišnje pohare školstva i “oslobođenja” od zdravog razuma koje je za sobom ostavila ministarka Bratić”, kazao je Borančić.

Mirjačić, dodaje Borančić, ima pravo na svoje zablude, ima pravo i da javno prezentuje takve svoje zablude, ali nema pravo da sa pozicije funkcionera Crne Gore ponižava i negira Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
23.05.2024-15:22 15:22

Države CG i formalno nema. Postoje samo okupaciono-srpskosluganske vlada i institucije, koje su pune ovakvih kadrova ka što je ova budala i gad od direktora škole u Plužinama. Opozicione političke partije u CG su samo dekor, koji okupacionim, srpskim političkim strankama daju boju legaliteta i legitimiteta. Liberalna partija CG mora povesti Crnogorske građane u oslobodilački proces od srpskog okupatora. Mirno, pametno, hrabro, odlučno, Gandijevski, kako su Crnogorski građani prekjuče spontano i snažno demostrirale povodom 21. maja. Građani Crne Gore, Crnogorke i Crnogorci, naredni su za žestok otpor okupatoru. Na potezu su LP, SDP i SD!