Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Liberalna partija: Leposavić da podnese ostavku

Liberalna partija zahtijeva hitnu ostavku ministra Vladimira Leposavića zbog sramotnih stavova izrečenih u Skupštini Crne Gore o genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz te partije

Liberalna partija zahtijeva hitnu ostavku ministra Vladimira Leposavića zbog sramotnih stavova izrečenih u Skupštini Crne Gore o genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz te partije.

“Leposavić je ugrozio ugled Crne Gore u regionu i svijetu i uvrijedio svakog normalnog čovjeka, građanina Crne Gore, posebno ugrožavajući nacionalne manjine u Crnoj Gori i dovodeći u pitanje građanski koncept države propisan Ustavom.

Leposavić je kao ministar pravde u ime Vlade Crne Gore osporio legitimitet
međunarodnog suda pravde u Hagu a kao ministar ljudskih prava pogazio svako ljudsko dostojanstvo i ugrozio ljudska prava, promovišuću ideju da temeljno pravo, pravo na život ne važi za sve jednako. Ovakva sramota nezapamćena je u Crnoj Gori i modernoj Evropi da neko sa tih i takvih pozicija iznosi takve stavove.

Ukoliko Leposavić nema toliko odgovornosti i časti te osjećaja odgovornosti prema građanima, onda ga premijer Zdravko Krivokapić mora hitno smijeniti inače će ovo biti još jedna potvrda da Crnu Goru vodi šovinistički, nacionalistički i ostrašćeni režim čija je jedina ideja da pogazi sva dostignuća moderne Crne Gore i ugrozi građanski sklad i mir”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crno
27.03.2021-11:44 11:44

Samo pricate o ostavci nema od toga nista sa Okupatorom nema pregovora obavijesit svu javnost EU-USA-da pomognu da se sklanja okupatorska cetnicka vlada i to je jedino resenje!

Safet
27.03.2021-12:03 12:03

Brani .-Karadzica -Mladica -njegove simpatije strogo preispitati da nije ucesvovao ili njegovih rodbinskih veza !Nijedan normalan nebi mogao nesto ovako izreci a da se ovaj olos CETNICKI –BECIC –SMIJE !