Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: URA i SNP minirali dogovor, ponuđeni metod formiranja Vlade bio demokratski i u interesu države

Lekić je kazao kako je, ponuđen ozbiljan metod rada na bazi već dogovorene strukture vlade i programskih pravaca koji su prethodno potpisali 41 poslanik

Predsjednik DEMOS-a  Miodrag Lekić demantovao je navode premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića “da se pitanju formiranja nove vlade prišlo neozbiljno”.

Lekić je kazao kako je, ponuđen ozbiljan metod rada na bazi već dogovorene strukture vlade i programskih pravaca koji su prethodno potpisali 41 poslanik.

“Na tim osnovama sam na prvom sastanku 4. januara ponudio da u sledećiih 15 dana, ozbiljnim i vrlo intezivnim radom – mojih sastanka sa pojedinačnim strankama i na zajedničkim sastancima, sve zajednički finalizujemo, dakle kadrovski i programski. Sve na demokratski i javan način”, istakao je Lekić.

Lider DEMOS-a dodaje i da je, svakom političkom subjektu  ostavljena demokratska mogućnost da tokom rada, pa i na samoj sjednici odlučivanja u Skupštini, eventualno odustane od glasanja izbora i povjerenja novoj vladi, ako smatra da zato ima razloga.

“Ponuđena pravila su bila demokratska i javna, pa je teško razumjeti racionalnim putem miniranje svega od strane predstavnika URE i SNP-a već na prvom sastanku, što je zatim sve potvrđeno i javnim stavom predsjednika URE”, naveo je Lekić.

On je poručio kako ne želi, da sve kvalifikuje u kategorijama kombinacije političke neozbiljnosti i repertuara prevara, niti da nagađa da li su kolege odustale od prethodnih dogovora zato što su u međuvremnu iza kulisa obrađeni od linija međunarodnih službi, čime bi se nastavila mizerija formata i profila dijela crnogorskih političara, kao i protektoratsko brukanje Crne Gore, bez presedana u njenoj istoriji

“Ili da li se kolegama interesno dopalo trajanje odavno raspale vlade 43. vlade sa inteziviranom proizvodnjom novih javnih skandala”, kazao je Lekić.

On se zahvalio kolegama iz Demokratskog fronta i Demokratama na povjerenju i nesebičnom odnosu koji su pokazali u domenu kadrovskih, programskih i drugih organizacionih pitanja, tokom pokušaja da se formira “ozbiljna i javno odgovorna crnogorska vlada sa osnovnim pravcima konsituisanja Crne Gore kao pravne, evropske, demokratske i najzad dekriminalizovane države”.

“Vjerujem da će ovaj sastav i u narednom periodu dati doprinos traženju demokratskih i racionalnih rješenja u pokušajima izlaska iz dubokog političkog, institucionalnog, iznada svega vrijednosonog poremećaja u zemlji”, zaključio je predsjednik DEMOS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.01.2023-16:09 16:09

…trebala JE znači da se formira poštena Vlada koja ce da radi u interesu CG /četnicki dio CG -antievropski ,anti NATO …itd/
normalno u toj Vladi da nema ni jednog Crnogorca ,ne volite vi tipove kao RankaK ,RaškaK -smetaju vam jer nijesu autenticni predstavnici /četnicki koncept Vlade/…