Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Paradiplomatske izjave iz regiona o Crnoj Gori u direktnoj srazmjeri sa improvizovano – karnevalskim vođenjem zemlje

''Van dobrih diplomatskih ukusa i prakse, a očigledno u umišljenim stanjima sopstvenih veličina šalju se instrukcije crnogorskim građanima, posebno onim 'svojim' za koga da glasaju'', naveo je Lekić

Makar se često radilo o površnim medijskim performansima,treba sa pažnjom pa i elementarnim državnim dostojanstvom čitati, negdje i odgovoriti, na strane poruke povodom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Paradiplomatske izjave iz regiona o Crnoj Gori u direktnoj srazmjeri sa improvizovano – karnevalskim vođenjem zemlje, kazao je lider DEMOS-a, Miodrag Lekić. 

Kako je naveo, ako ostavimo po strani plaćene lobističke sadržaje, uočljivo je da ima izjava paradiplomatskog karaktera, sa loše sakrivenim geopolitikim ambicijama i uticajima, koje dolaze iz institucija, najčešće iz država regiona.

“Van dobrih diplomatskih ukusa i prakse, a očigledno u umišljenim stanjima sopstvenih veličina šalju se instrukcije crnogorskim građanima, posebno onim „svojim“ za koga da glasaju”, naveo je Lekić.

Posebno, dodaje, pada u oči izjava iz regiona da bi u slučaju poraza na izborima Mila Đukanovića – inače partijskog predsjednika, privatnog biznismena i bankara, operatora u poreskim rajevima, crkvenog reformatora, aktera mnogih domaćih i međunarodnih afera kriminalnog karaktera, promotera nekoliko nacionalizama u svojim različitim nacionalnim stanjima, inspiratora podjela u Crnoj Gori – “da bi dakle njegovim porazom nestala crnogorska nacija – što sve ima pored komičnog i uvredljiv karakter”.

“Ni najveće angažovane apolegete iste ličnosti u Crnoj Gori nisu stigle do ovakve konstukcije”, ocjenjuje Lekić.

prema njegovikžm riječimma, te i slične izjave, koje su u suprotnosti sa diplomatskim pravilima i manirima, ne slučajno uzimaju maha u trenutku krize crnogorske države i njenih institucija.

“Umjesto diplomatije kao medijsko – karnevalskih priredbi, poslednji je čas za ozbiljan zaokret u vođenju države, pa i na međunarodnom planu, čime bi se vratilo dostojanstvo zemlje, time i smanjio prostor za spoljne pretenzije prema Crnoj Gori, ispoljavane na različite načine”, navodi Lekić.

Ove teme će, zaključuje, kao i uostalom činjenica da Ministarstvo vanjskih poslova i Uprava za dijasporu nisu poslali godišnji izvještaj, inače bez presedana u dužem periodu, biti uskoro predmet saslušanja nadležnih u Odboru za međunarodne odnose i iseljenike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
31.03.2023-23:19 23:19

”Ko o čemu baba o uštipcima” tako i OVI nesrećni IZMEĆAR sanja o VLASTI.