Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Otvaranje Omladinskog centra biće prioritet nove vlasti u Tuzima

Dugo najavljivani Omladinski centar, prema njegoim riječima, bi kroz razne aktivnosti, poput edukativnih radionica, obuka, predavanja, ali i kao mjesto sastanaka i konsultacija mladih bio, kaže, ''polazna tačka sa koje bi se mladi napokon uključili u procese donošenja odluka''

Otvaranje Omladinskog centra biće prioritet nove vlasti u Tuzima, poručio je kandidat za odbornika sa liste “SDP i Pokret za Tuzi – Svim srcem za Tuzi” Omar Lekić.

“U prethodnom periodu, uprkos obećanjima aktuelne i bivše vlasti, bili smo svjedoci kontinuirane marginalizacije mladih i njihovog položaja u društvu”, saopštio je Lekić.

Dugo najavljivani Omladinski centar, prema njegoim riječima, bi kroz razne aktivnosti, poput edukativnih radionica, obuka, predavanja, ali i kao mjesto sastanaka i konsultacija mladih bio, kaže, “polazna tačka sa koje bi se mladi napokon uključili u procese donošenja odluka”.

Osim za pružanje usluga mladima, navodi on, Omladinski centar će koristiti i za:

“Pružanje psiho-socijalne podrške, podrške biznis inicijativama, osnaživanju umrežavanja s vršnjacima iz regiona u svrhu razmjene znanja i iskustava, podršku inovativnim pristupima i idejama koje će generisati razvojne ideje i pretakati ih u konkretne projekte, te dodatno osnažiti inicijative mladih u Tuzima, održavanje naprednih kurseva u oblasti informativnih tehnologija, održavanje osnovnih i naprednih kurseva engleskog, albanskog i znakovnog jezika koji će doprinijeti lakšoj mobilnosti i boljem međusobnom razumijevanju”, naveo je Lekić.

Sve prethodno pobrojano, dodaje on, će omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, promovisati volonterizam kao evropsku vrijednost mladih, te značajnije doprinijeti inkluzivnosti mladih na svim nivoima.

“Mladi su uvijek bili, i ostali, pokretačka snaga i oslonac svakog društva koji pokreće promjene koje su neminovnost u našim Tuzima. Ulaganje u aktivizam mladih, koji vodi ka pozitivnim promjenama u društvu, je ulaganje u budućnost u kojoj će mladi imati mjesto koje zaslužuju. Glas za koaliciju “Svim srcem za Tuzi” je glas za mlade i zajedničku bolju budućnost”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve