Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Odlazeća Vlada da izbjegne nove kompromitacije

Prema njegovim riječima, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović imaju najveću odgovornost da spriječe ovu poslednju neslavnu fazu

DEMOS dosljedno politički zastupa da obaveze prema izraženoj volji građana prije godinu i po danas zahtijevaju dvije hitne političke inicijative, poručio je lider DEMOS-a Miodrag Lekić. U protivnom, ocjenjuje on, otvara se prostor za povratak prethodnog sistema kulta ličnosti, sa okruženjima bezličnih podanika, nacionalnih i socijalnih podjela, autokratije i ponovnog ciničnog pokušaja društvenog konsenzusa za utemeljenje sistema korupcije i kriminala.

“Prvo, umjesto heroizovanja svojih partijskih strana nakon u mnogim segmentima neuspjeha vlasti, mnogo je bolje da se ozbiljnošću nađe zajedničko alternativno rješenje u okviru parlamentarne većine. Drugo, da se vlada, koja je svojom avanturističkom nesposobnošću, čast izuzecima u njoj, znatno doprinijela neuspjehu nove vlasti se makar u ostavci privede javno odgovornim normama i tako izbjegne nove kompromitacije i protiv pravne radnje sa potencijalno krivičnim epilozima”, poručio je Lekić.

Prema njegovim riječima, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović imaju najveću odgovornost da spriječe ovu poslednju neslavnu fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
12.02.2022-12:22 12:22

Mozeli ista mlad covjek CG naucit od ovog Starog a svi znamo da su on i Becic nacionalisti i nastrojeni Cetnicki nocas idete na proteste sa SPS  provjera podrske !!

Na svaki pogled
12.02.2022-12:52 12:52

Ljiga
Fuj

ZAGA
12.02.2022-12:59 12:59

PREVARANT!! I još puno…

Marina
10.03.2022-20:15 20:15

U tom sistemu kulra licnosti i bezlicnih podanika ti si bio ambasador dugo godina..Onog trenutka kad si izdao tu vlast,ostao bez posla ,jedini poriv koji te dalje vodio bila je mrznja prema DPS u i M.Djukanovicu.Cak si bio i predjednicki kandidat onih ljudi sa kojima nijesi imao skoro nista ideoloski zajednicko, samo da bi naudio onima sa kojima dugo zajedno bio u istoj vlasti.