Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić će glasati za svo četvoro sudija Ustavnog suda

Predsjedništvo je, kako se navodi, dalo podršku Lekiću da, kao i do sada, ''na javno odgovaran način, nastavi zadatke koje proističu iz statusa mandatara za sastav nove vlade''

Predsjedništvo Demosa je ovlastilo poslanika stranke Miodraga Lekića da na sjednici Skupštine 27. februara glasa za četvoro sudija koji budu predloženi za Ustavni sud.

“Upravo onako kako je poslanik Demosa glasao i prošlog puta, dakle četiri kandidata, koji nažalost nisu bili izabrani težnjom političkih subjekata da se ustavna kriza nastavi”, stoji u objavi te partije na Facebook-u.

Predsjedništvo je, kako se navodi, dalo podršku Lekiću da, kao i do sada, “na javno odgovaran način, nastavi zadatke koje proističu iz statusa mandatara za sastav nove vlade”.

“Ukoliko se parlamentarne stranke ne dogovore oko skorog održavanja vanrednih izbora, zadatak formiranja legitmne vlade u punom kapacitetu i sa neophodnom podrškom u parlamentu postaje još aktuelniji i hitniji, što bi zatim vodilo ka potpunoj državno- institucionalnoj stabilnosti zemlje”, zaključuju iz Demosa u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve