Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Lajčak: Za nas u EU ovo je Vlada nade

On je istakao da je situacija u Ukrajini sve promijenila kada je u pitanju proširenje Evropske unije, te da se na Zapadni Balkan gleda iz nove perspektive u kojoj Crna Gora i dalje predvodi proces evropskih integracija

Crnogorski premijer Dritan Abazović razgovarao je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom na marginama godišnjeg samita Međunarodnog republikanskog instituta – Southeastern Europe Democracy Summitt (SEE|DEM), prilikom čega je naglasio da je prioritet Vlade vladavina prava, deblokada instutucija i borba protiv kriminala i korupcije, podsjetivši na rezultate koji su u tom smjeru postignuti i ambicijama u narednom periodu, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica EU.

Lajčak je Abazoviću čestitao na izboru 43. Vlade, rekavši da je za sve u Evropskoj uniji i Crnoj Gori, ovo “Vlada nade”.

On je istakao da je situacija u Ukrajini sve promijenila kada je u pitanju proširenje Evropske unije, te da se na Zapadni Balkan gleda iz nove perspektive u kojoj Crna Gora i dalje predvodi proces evropskih integracija.

-Crna Gora je uvijek bila faktor stabilnosti u regionu i svaki napredak u procesu integracija će biti prepoznat i valorizovan. Razmatramo opciju snažnijeg uključivanja zemalja kandidata, istakao je Lajčak.

Abazović je kazao da očekuje da do kraja prvog redovnog zasijedanja Skupštine dođe do značajnog pomaka u donošenju ključnih odluka.

-Važno je da postignemo rezulatate, a još značajnije da oni budu prepoznati- kazao je Abazović, napominjući značaj prisustva EU u regionu Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
30.05.2022-15:01 15:01

Gospodine Lajčak, za Vas u EU ovo je CG Vlada CG koja Vam daje nadu da će Crna Gora krenuti putem Evropskih vijednosti. Dritan Abazović Vam od kad je postao Predsjednik Vlade CG stalno tvrdi da je on za EU u Evropskoj uniji. Istovremeno sve radi, da prije nego CG uše u EU, obezbijedi sve uslove da Crna Gora bude okupirana od strane Srbije. Crna Gora je već ekonomski potlačena od Srbije. Dritan Abazović sa saradnicima uveliko radi na etbničkoj nasilnoj promjeni stzukturi stanovništva sa ciljem da u prvoj fazi obezbijedi izbornu dominaciju srpske populacije radi potpunog političkog osvajanja vlasti.… Pročitaj više »