Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lajčak: Vrijeme je da države Zapadnog Balkana brzo napreduju na putu ka EU

Lajčak je, nakon što je gostovao na samitu ''To be Secure'' u Budvi, istakao da različite okolnosti i etape sa kojima se na putu ka EU susrijeću države Zapadnog Balkana zahtijevaju jedinstven i prilagođen pristup za Evropsku uniju

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak izjavio je da je vrijeme da države Zapadnog Balkana brzo napreduju na putu ka EU i da se za to “putovanje” ne može koristiti jedan pristup koji svima odgovara.

“Istovremeno, hitnost uključivanja novih članica u EU, naglašena ratom u Ukrajini, ne nailazi na entuzijazam, već na stagnaciju i nazadovanje u regionu. Ovo se mora brzo promijeniti jer je sada vrijeme za integraciju u EU“, napisao je Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku.

On je, nakon što je gostovao na samitu ”To be Secure” u Budvi, istakao da različite okolnosti i etape sa kojima se na putu ka EU susrijeću države Zapadnog Balkana zahtijevaju jedinstven i prilagođen pristup za Evropsku uniju.

Lajčak je saopštio da je ove sedmice posjetio i Strazbur, gdje je zasijedao Evropski parlament, nakon čega se u Budvi sastao i sa mandatarom za sastav nove vlade Crne Gore Milojkom Spajićem. S njim je razgovarao o potrebi formiranja stabilne, proevropske koalicije, koja bi obezbijedila da Crna Gora iskoristi trenutni zamah u procesu proširenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve