Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Kurti: Ako ne pobijedi Đukanović otvoriće se put nestanku crnogorske nacije

Sa međunarodnog aspekta, trenutno najzabrinjavajuće pitanje su predsjednički izbori u Crnoj Gori. Zaista sam zabrinut zbog tih izbora. I zato što sam ja odatle, ali i zato što će, ako pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika, otvoriti put nestanku crnogorske nacije

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da je zabrinut zbog predsjedničkih izbora u Crnoj Gori i poručuje da će se ukoliko u nedjelju na predsjedničkim izborima pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića otvoriti put nestanku crnogorske nacije.

“Sa međunarodnog aspekta, trenutno najzabrinjavajuće pitanje su predsjednički izbori u Crnoj Gori. Zaista sam zabrinut zbog tih izbora. I zato što sam ja odatle, ali i zato što će, ako pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika, otvoriti put nestanku crnogorske nacije”, kazao je Kurti u emisiji Rubikon na TV Klan Kosova.

Tačnije, upozorava kosovski premijer, pobjeda bilo kog drugog prosrpskog i proruskog kandidata (jer se ponekad čini da postoji konkurencija da se dokaže da li je više prosrpski ili proruski), imajući u vidu i parlamentarne izbore u junu i predstojeći proces popisa, označiće sljedeću pobjedu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i kao posljedica toga Crna Gora može da nastavi da bude Crna Gora kao državna struktura, ali će crnogorski narod ostati manjina u sopstvenoj državi, i prestati da bude Crna Gora kakvu poznajemo.

“Zabrinut sam, jer je Crna Gora sada zemlja tolerancije, a pobjeda prosrpskog, proruskog kandidata ohrabriće Kremlj, jer je to upravo ona vrsta pobjede koja je Rusiji i Srbiji potrebna u regionu, da teritorijalna nepovezanost Albanije i Hrvatske”, naglasio je on.

Kurti vjeruje da će posljedice biti ogromne te da se nada da se ovo neće dogoditi.

“Na osnovu podataka koje imam, postoji nova grupa mladih sveštenika – srpskih i ruskih – čija je misija da izgrade pravoslavnu crkvu koja predstavlja Srbe u čitavom regionu, što je samo još jedan naziv za „Srpski svet“ i „Veliku Srbiju“. Stoga ću ove nedjelje pomno pratiti izbore u Crnoj Gori, sa strepnjom kao nikada do sada”, rekao je on između ostalog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
31.03.2023-01:27 01:27

Neće gospodne Kurti. Od kada je početkom 90-tih Srbija pokušala da nasiljem, rušenjem, ubijanjem, zločinom zavede svoju dominaciju na Balkanu, rođene su i izrasle desetine novih generacija svjesne da su CRNOGORCI I CRNOGORKE, i odlučni da nastave plemenitu misuju svojih NESALOMIVIH, SLOBODOLJUBIVIH, ČOVJEKOLJUBIVIH PREAKA. NIKAD VIŠE NEĆE MOĆ, CRNOM GOROM NEPRIJATELJ PROĆ. BIĆE BORBA NEPRESTANA, ALI CRNA GORA POBIJEDIT MORA!

Pe Pera
31.03.2023-11:05 11:05
Reply to  BobZeković

gospodin i kurti ne ide u istu recenicu smradu!!!

BobZeković
31.03.2023-13:38 13:38
Reply to  Pe Pera

Gubite ŽIVCI srpski jadovi! Dajte se dolično ophoditi, kak civilizirani svijet to praktikuje. Istina, Srbini su vjekovima daleko od civilizacije i beće van nje još vjekovima! OLADI LEPOTANE!

Dr Itan
31.03.2023-07:19 07:19

Ovo se zove mješanje u unutrašnju politiku susedne države a Vas kao portala treba da je sramota da to podržavate.

Uros
31.03.2023-08:51 08:51

Kurti molim te nemoj nas ti cuvati. Ova izjava je, blagonreceno, bezobrazluk kada znamo koliko je Srba i Crnogoraca politika ciji je on naslednik protjeralo sa svojih vjekovnih ognjista. To da nam Kurti misli dobro , to macku o rep. On je predstavnik politike velike albanije koja u svom sastavu planira i djelove Crne Gore.