Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Vukšić nepravedno optužen, tužilaštvo da reaguje

Krivokapić je rekao da tužilastvo treba da podnese krivičnu prijavu protiv onih poslanika koji su nedostojni svoje funkcije dostavili javnosti te tajne podatke.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić nepravedno je i neprofesionalno optužen od pojedinih poslanika koji su članovi skupštinskog Odbora za bezbjednost za odavanje tajnih podataka članice NATO-a, kazao je danas u obraćanju javnosti premijer Zdravko Krivokapić. Krivokapić je rekao da tužilastvo treba da podnese krivičnu prijavu protiv onih poslanika koji su nedostojni svoje funkcije dostavili javnosti te tajne podatke.

“Na osnovu razmatranja tzv. slučaja Simijanovića, osnovna karakteristika sa Odbora je bila da je Vukšić proglašen krivim za odavanje informacija. Da bi javnost imala potpune informacije treba da zna da članom 7 ti isti poslanici ne smiju da odaju ni jednu jediinu informaciju, niti podatak, čak dotle dok se ne skine veo tajnosti sa tog podatka. A određeni poslanici su istrčali ispred rude da bi optužili gospodina Vukšića da se u tom dokumentu nalaze podaci koji predstavljaju one podatke dobijene od članica zavesnica NATO”, naveo je on.

Premijer tvrdi da to nije tačno, te da je to interni podatak ANB i dostavljen je poslanicima.

“Poslanici su zaduženi da brinu o tajnosti tih podataka na isti način kao i ANB, kao i predsjednik države, predsjednik Skupštine i premijer. Nemaju ništa manju odgovornost, nego čak i veću. Ali javnost je upoznata da je taj podatak bio na raspravi Odbora za bezbjednost i lansirana je činjenica da je gospodin Vukšić dostavio podarke koji pripadaju nekoj drugoj službi, a ne našoj službi i ANB”, naglasio je on.

Prema njegovim riječima Vukšić će pokrenuti interni postupak radi preispitivanja kako je ovaj dokument došao sa podacima u Odbor za bezbjednost.

“Tu ćemo proceduru svi zajednički propratiti. Ovo je već ne znam koji pokušaj da se minimiziriju određeni članovi Vlade, a samim tim i Vlada. To se radi po principu koji je davno u javnosti spinovan. Umjesto da lovac bude na istinu, on treba da bude lovina i u toj lovini zna se ko su saučesnici”, istakao je Krivokapić.

Premijer je pozvao tužilastvo da podnese krivičnu prijavu protiv onih poslanika koji su nedostojni svoje funkcije dostavili javnosti te tajne podatke.

“Oni nemaju pravo na to. Mogu nama da prave bilo kakve priče, ali ovo je jedina istina. Ako tužilaštvo to ne uradi, onda tužilaštvo ne radi svoj posao na pravi način”, ocijenio je Krivokapić.

O napadu na Seada Sadikovića
Govoreći napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića, premijer je rekao da je to još jedan atak komita na nezavisnog novinara i to u njegovom rodnom gradu.

“Kojih komita, onih koje podržava DPS, a zalaže se za evropsku Crnu Goru. U evrpskoj Crnoj Gori ne napadaju niti medije, niti novinare. Nadam se da je ovo zadnji pokušaj i da će Uprava policije blagovremeno procesuirati podatke koji se tiču ovog slulaja. Ja se u ime građana Crne Gore izvinjavam tom čestitom i časnom gospodinu Sadikoviću i znam da će njegova istina biti značajna za budućnost Crne Gore”, rekao je u obraćanju Krivokapić.

Prihvatio razgovor o rekonstrukciji Vlade

On je saopštio da je sa liderima partije vladajuće većine prihvatio da razgovara o rekonstrukciji Vlade.

“Ja sam te razgovore započeo juče, nažalost danas nisam završio, ali želim samo radi javnosti da kažem da je kultura dijaloga mjera demokratije. To sam uradio, to ću u budućem periodu češće raditi”, naglsio je Krivokapić.

Prema njegovoj ocjeni svi sastanci mogu da budu korisni, da daju jasne poruke i sugestije.

“Niko nije idealan, ali dajte da gradimo Crnu Goru za budćnost naših potomaka. To možemo samo zajedno i to je mjera koju su shvatili lideri DF i SNP. Lideri DF-a i SNP-a istakli su činjenicu koja ga raduje – da će ova vlada trajati četiri godine”, naglsio je on.

Kao premijerm dodao je Krivokapić, sam naravno prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive i prirodne i koje mogu uticati na to da vlada bude efikasnija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
21.03.2021-17:05 17:05

Kada premijer konačno shvati da se planine ne mogu pomjerati vjerom i da se Covid epidemija ne može lijeciti tamjanom , cjelivanjem ruku popova, mrtvackih sanduka i tijela umrlih od korone , odlascima na sahrane o drzavnom trosku, i da “persona non gratis” i “dadne”nisu termini i vokabular koji koriste iole obrazovani ljudi a a kamoli jedan profesor i premijer, onda će se stvari pomjerati sa mrtve tacke