Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Veljović nastavlja da raspiruje netrpeljivost, pozivam Tužilaštvo da reaguje

''Sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane su Ustavom Crne Gore, ali Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava''

Premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na autorski tekst savjetnika predsjednika Crne Gore za Pobjedu u kom se navodi da je “dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju”.

Reagovanje premijera prenosimo integralno:

Savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore, i svako malo je u središtu nečega što zakon tretira kroz krivično zakonodavstvo. Sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane su Ustavom Crne Gore, ali Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava.

Pod krinkom slobode govora otvoreno se miješa u rad policije i njene Ustavne nadležnosti. Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka.

Sve službe bezbjednosti se, za razliku od vremena Veljovića, sada striktno drže Ustavnih odredbi i posvećene su zaštiti Ustavnog poretka i stabilnosti države. Veljović nije običan građanin Crne Gore, on je savjetnik predsjenika države pa se moze shvatiti da predsjednik Crne Gore preko svog savjetnika poziva građane na etničke sukobe. Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsjednika države Mila Đukanovića je sramotno i opasno. Manir po kom Đukanović iz svakog skandala izlazi čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega je stvar prošlosti. Nema više nikoga i ničega iza koga ili čega se on može sakriti, pa ni od krivične odgovornosti.

Ograđivanje Demokratske partije socijalista, je, zapravo pravo razotkrivanje trojstva Veljović-DPS-komitske i druge organizacije koje se konstantno služe Veljovićevom retorikom. Uzaludan je pokušaj DPS-a da sebe prikaže “čistom” u namjeri dizanja tenzija i pokušaju da zaoštre situaciju kada nema čak ni njihove pristalice koja nije svjesna da stoje iza svega, a vjerujem, svakog časnog čovjeka je sramota od partije kojoj je vjerovao.

Kada sam nedavno kazao da Veselin Veljović organizuje i rukovodi grupom izgrednika koji sebe zovu komitama, Veljović je tvrdio suprotno. Juče je osvanuo snimak koji potvrđuje svaku moju riječ i na kom se vidi da je Veljović “gazda” komitskog skupa. Kao predsjednik Vlade, bivšeg direktora Uprave policije, a sadašnjeg savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića upozoravam da njegovi pipci ne dopiru više do ijedne službe, ali da službe imaju sve podatke koji su im potrebni za čuvanje reda i mira.

Želim da vjerujem da će Vrhovno državno tužilaštvo, kao institucija zadužena za zaštitu Ustava i zakona naše zemlje, djelovati profesionalno i pravdoljubivo, ne podanički ili dogovorno, iako je riječ o miljeniku i miljenicima bivšeg režima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zeco
15.08.2021-17:42 17:42

Djubre jedno izdajbnicko,tebe treba i ako Bog da sudice ti se za veleizdaju.

Krivokapić: Veljović nastavlja da raspiruje netrpeljivost, pozivam Tužilaštvo da reaguje – CG Vijesti
15.08.2021-17:45 17:45

[…] Aktuelno […]

SrbiGube
15.08.2021-18:04 18:04

Premijer Maligan, ovim vrijeđa Crnogorce, smatra ih maloumnim: Jer, ako ih neko pozove na okupljanje i oni samo tako pođu , znači da ne znaju zašto i zbog čega, bez vlastite pameti.
Idemo eksperiment: Neka Krivi pozove CRNOGORCE na neko okupljanje pa da vidimo koje zastave će doći.
Tipična srbska laž, obrtanjem teza.