Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Temeljni ugovor ne može biti potpisan sada

Govoreći o osnivanju partije kaže da nije rekao da će je osnovati

Premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara nakon premijerskog sata kazao je da sada ne postoji mogućnost potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, te da neće biti potpisan tokom njegove posjete Beogradu.

On je kako dodaje, odrađen po svim zakonima prethodno definisanih ugovora, usaglašen sa svim zakonskim i ustavnim normama i napravljen da ne ugrožava bilo koju drugu vjersku zajednicu.

“To je predlog koji je otišao Sinodu i on ga još nije razmatrao. Kada oni usaglase tada će se odrediti datum. Ja sam spreman kada se svi preduslovii zadovolje istog trenutka da ga potpišem i smatram da on treba da bude potpisan u CG”, navodi Krivokapić.

Govoreći o osnivanju partije kaže da nije rekao da će je osnovati.

“Ovaj posao premijerski mi ne daje mogućnost da se posvetim bilo kojoj aktivnosti, ja nemam vremena za to, ja želim da ostavim trag u CG. Nemam namjeru da ulazim u ovom trenutku na jedan takav izazov ali ako se desi nešto u političkom smislu da ne bi iznevjerio očekivanja građana prirodno je da čovjek pokuša još jednom”, navodi on.

Upitan šta očekuje od posjete Srbiji te da li će se sastati sa Vučićem, Krivokapić kaže da je u utorak veče na večeri sa njim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve