Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Promjena vlasti je svugdje dobra

"Desiće se samo boljitak. Ovo je taj prvi put, ali posle ovog prvog puta to će biti mnogo češće nego što smo naučili", kaže Krivokapić

Zdravko Krivokapić iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je “promjena vlasti svugdje dobra”.

Zdravko Krivokapić

“Desiće se samo boljitak. Ovo je taj prvi put, ali posle ovog prvog puta to će biti mnogo češće nego što smo naučili”, kaže Krivokapić.

Kako je rekao, zna da je interesovanje za dešavanja u Crnoj Gori veliko.

“Mogu da kažem s velikim optimizmom, da je ono što se dešavalo ovih dana iza nas, da smo mi ta nova vlast koja se prihvatila uloge da formira većinski parlament, a posle toga i vladu, ono što je sigurno je da nikom ne bi odgovarala bilo kakva destabilizacija Crne Gore”, kaže on.

Govoreći o razgovorima koje ima s ambasadorima, kaže da “postoji nepovjerenje prema onom kursu koji je vezan za trenutni odnos Crne Gore prema spoljnoj politici”.

“Mi jasno govorimo da taj kurs neće biti promijenjen. Ova vlast je bila lider u dužini pregovora. Sva poglavlja koja su otvorena, imamo samo jedno zatvoreno”, kaže on.

Govoreći o odnosu vlasti u Crnoj Gori prema SPC, rekao je da misli da je “došao taj trenutak da jasno definišu te odnose”.

“To je bio jedan od razloga zašto sam ja krenuo u ovu priču, jer je to jedan nepravedni zakon. Meni je najbolji model njemački zakon koji je takav da je vrlo jasno i precizno definisao odnos države u crkve, u sekularnoj državi. Crkva i država moraju da sarađuju, jer čovjek je i tijelo i duša”, rekao je Krivokapić.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
07.09.2020-07:15 07:15

……osim u republici srpskoj, srbistanu, majcici rusiji i bratskoj belorusiji……:))))))))))) nemas ti nakrivokapicu ni casti ni obraza kad lazes a ne solis :)))))