Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić o inicijativi DF-a: Ne podnosim ucjene, građani važniji od nevidljivih političkih lidera

''Sa državom ne mogu da se igraju bilo koji političari bez obzira na bilo koju podršku. Građani su važniji od bilo kakve politike, a pogotovo pojedinačnih političkih lidera koji na taj način zbog nevidjljivosti pokušavaju da pokažu svoju moć''

Dok premijer Zdravko Krivokapić boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji, u Podgorici se zaooštrava politička kriza. Demokratski front je saopštio da će tražiti novu Vladu. Za premijera to nije ništa novo.

“Pitanje nove Vlade traje od decembra prošle godine i ništa se nije desilo. Što znači da ova Vlada ima podršku sve do onog trenutka dok se nešto novo ne desi. Da bi se to desilo moraju se pokrenuti određene procedure koje to obezbjeđuju. Za novu Vladu i novog premijera treba da postoji saglasnost 41 poslanika. Od početka stupanja na dužnost imam jednu nevjerovatnu opstrukciju. Ako hoćete da se igrate sa državom dajte da se igramo. Sa državom ne mogu da se igraju bilo koji političari bez obzira na bilo koju podršku. Građani su važniji od bilo kakve politike, a pogotovo pojedinačnih političkih lidera koji na taj način zbog nevidjljivosti pokušavaju da pokažu svoju moć”, kazao je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara.

Dodaje da je za Crnu Goru najvažnije da joj se da podrška koju je započela ova Vlada.

Ponavlja da je na početku svog nastupa rekao da ne želi zamjenu, već da želi promjene, reforme…

“Nikome ne smeta da donosi zakone u Skupštini koje predlaže ova Vlada, a da ih oni dorađuju da budu u korist građana. Mislim da je to jedna ucjena i 1.000 puta sam rekao i ponovio, nekako moj mentalitet je takvog karaktera da teško podnosim ucjene. Spreman sam za bilo kakav oblik saradnje, na saradnju koja će doprinijeti unapređenju rada Vlade i svih državnih institucija, kako bih ih ojačali i donijeli benefite građanima. Ja ne moram da budem premijer”, poručio je Krivokapić, dodajući da mu je titula profesora i dalje najmilija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve