Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Crna Gora će uskoro biti velika i na ponos svima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u saradnji sa predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, priredio je večeras svečanost povodom Dana državnosti – 13. jula

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je večeras da je Trinaestojulski ustanak iskra slobode koja je obasjala čitavu planetu prije 80 godina.

“Spreman da odbrani slobodu, crnogorski narod nije žalio ni život. Danas moramo njegovati tekovine naših predaka i ne smijemo skrenuti s puta antifašizma”, poručio je premijer.

Kazao je i da je 13. jul datum koji predstavlja osnovu bitisanja Crne Gore, ali da se danas nažalost opet dijelimo na naše i njihove.

“Mjera pobjede moderne Crne Gore je društvo pravde i nediskriminacije. Spremni smo da odgovorimo izazovima i siguran sam da nas čekaju bolja vremena”, kazao je između ostalog Krivokapić u govoru.

“Crna Gora jeste geografski mala, ali će uskoro biti velika i na ponos svima. U to ime nazdravlje praznik, nazdravlje Dan državnosti”, zaključio je.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da ne postoji drugi datum u crnogorskoj istorji koji je tako dugo i složno slavljen.

“Nikada se na pravi način ne možemo zahvaliti ustanicima i učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, koji su našu slobodu stavili ispred njihovih života”, naglasio je Bečić.

On je rekao je da u avgustu smijenjena vlast, a da oni koji su je preuzeli idu ruku pod ruku sa kodeksom univerzalnih vrijednosti koje simbolizuje 13. jul.

“To je prva etapa u našem demokratskom razvoju. U tom procesu naš saputnik mora biti antifažitam i moramo koračati ruku pod ruku sa kodeksom univertalnih vrijednosti. Zato je ovaj datum najprecizniji svetionik našeg puta za evropsku budućnost”, rekao je Bečić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u saradnji sa predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, priredio je večeras svečanost povodom Dana državnosti – 13. jula.

Povod svečanosti je dodjela najvećeg državnog priznanja – Trinaestojulske nagrade, a ove godine je zamišljen i kao prijem povodom praznika Dana državnosti. Ovogodišnji laureati su slikar Tomo Pavićević i gitarski duo koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
09.07.2021-21:05 21:05

Ja se po prvi put slazem sa Krivokapicem da ce uskoro “Crna Gora biti velika i na ponos svima kada vam uskoro budemo vidjeli ledja Krivokapicu “