Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Održan skup povodom Dana Sandžaka i Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

Svečana akademija je održana u prisustvu brojnih uglednih zvanica iz društvenog, vjerskog, te političkog života, predstavnika državnih institucija, akademija nauka i umjetnosti, nacionalnih vijeća, predsjednika opština, nevladinih organizacija, diplomata iz regije, te brojnih drugih gostiju

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka je u Sarajevu, u hotelu Hills, organizovalo Svečanu akademiju povodom obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka i 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, prisustvovao je ovom svečanom skupu.

Svečana akademija je održana u prisustvu brojnih uglednih zvanica iz društvenog, vjerskog, te političkog života, predstavnika državnih institucija, akademija nauka i umjetnosti, nacionalnih vijeća, predsjednika opština, nevladinih organizacija, diplomata iz regije, te brojnih drugih gostiju.

Uz prigodan program i obraćanja zvanica najznačajniji dio svečanosti bila je dodjela stipendija za 110 stipendista, odnosno zahvalnica donatorima stipendija za učenike i studente. Ova dodjela svjedoči o posvećenosti i doprinosu ovog udruženja svojoj zajednici.

Ova manifestacija jasno pokazuje da će Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka i ubuduće biti pozitivan uzor ostalim udruženjima iz regiona. Njihova posvećenost i doprinos društvu predstavljaju svijetlu budućnost za ovakva udruženja, jer zbog svog predanog rada i zalaganja zaslužuju duboko poštovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve