Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kripto „Đedo“ & Kripto Boy

Kripto ''Đedo'' iz Hrama je izgleda sve dobro isprojektovao, samo što nijesam siguran da bi se složio sa kripto-Boy-em, budući je  ''Đedu'' bila milija gotovina. No, mora se ići u korak sa vremenom, moraju se  uskladiti virtuelno ''nebesko'' biće  ''nebeskog naroda'' sa  virtuelnim načinom finansiranja

Piše: Sreten Vujović

Gotovo nema dana da se na ovoj balkanskoj „vjetrometini“, dostojnoj tematike najznačajnijih komediografa, ne moramo sa gorčinom nasmijati, nemajući  drugačijeg izbora, kako bi prevladali sve tragičniju svakodnevicu.

„Manite se domaćinstva, nije nama ni do vašeg mora, ni planina, ni bilo čega. Nama neko to da traži rekli bismo da smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore“ , izjavi Vučić, da ne trepne!

Napravio je „meku okupaciju“ crnogorskih gradova, pa mu  predśednici crnogorskih opština dolaze na poklonjenje u  Beograd, umjesto crnogorskih državnih ističu srpske državne zastave, upravo zato što njemu navodno ništa ne treba od Crne Gore. Još da „osvoji“ Šavnik i eto tzv. Stare Hercegovine, na koju Vučko, koji  „mijenja dlaku“ svakako polaže pravo. Pljevlja, Berane ostavlja za „dezert“!

To je isti  onaj Vučić, koji je prema vlastitim navodima u „boju za Nikšić“ uložio 12 miliona eura, računajući i ona tri koja je poklonio Nikšiću od opljačkanih 70 miliona iz Manastira Ostrog, koliko se cijene godišnji prihodi ovog svetilišta, a sa kojim upravlja Crkva Srbije! O prihodima iz ostalih  crnogorskih svetilišta da ne govorimo, hotelskim objektima  SPC po primorju, dobro „uvezanim“ sa crnogorskim sindikalnim organizacijama koje im obezbjeđuju klijente! Humano, nema što!

Pa zašto je bilo toliko „buke“ oko veleizdajničkog ”temeljnog ugovora”? Zašto su im trebale sve naše crkve, manastiri,  sa ogromnom teritorijom pripadajućih imanja, napokon groblja sa zemnim ostacima naših predaka!  Pa se čudimo odakle Abazdoviću, Spajiću,  Milatoviću toliki talenat za  lažavine! Imali su od koga naučiti.

Zašto im je trebalo kriminalno uhelikopteričenje popa (tamo) njihove crkve, koje proglasiše „bogougodnim“ djelom sa sve dugim cijevima, bojevom municijom, „ukrasnim“ defanzivnim ručnim granatama, i upotrijebljenim gumenim mecima, šok bombama i enormnom količinom bojnih otrova, da bi napokon pokrenuli postupak kriminalizacije građanskog otpora protiv kriminalaca sa državnog-kvislinškog i srpsko-crkovnog nivoa.

Kripto ”Đedo” iz Hrama je izgleda sve dobro isprojektovao, samo što nijesam siguran da bi se složio sa kripto-Boy-em, budući je  ”Đedu” bila milija gotovina. No, mora se ići u korak sa vremenom, moraju se  uskladiti virtuelno ”nebesko” biće  ”nebeskog naroda” sa  virtuelnim načinom finansiranja,  koji se  uvijek neđe  ”tamo daleko” može dovesti u ovozemaljsko, opipljivo  stanje!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
20.06.2023-08:45 08:45

Đedo ,kad je dosao na celo Mitropolije crnogorsko -primorske 1990 nasao je 20/tak svestenika,porusene i zarasle crkve u koje su komunisti uvodili stoku. Obnovio je sve Crkve i Manastire sagradio nove ,umnozio Svestenstvo i Monastvo,obnovio Bogosloviju na Cetinje ,vratio duhovnost medju narodom itd. Na kraju pred smrt i odbranio Svetinje ood DPS mafije koja je htjela oduzimanjem imovine od strane drzave kasnijom privatizacijom da se dokopaju vrijednih nekretnina na Primorju. Njegova pokretna i nepkretna imovina poslije njegove smrti su stare izlizane cipele. Krvni srodnici a imao ih dosta nisu naslijedili nista. Milo kad je dosao u dzemperu i patikama 1989… Pročitaj više »

Kardinal
20.06.2023-09:29 09:29
Reply to  xxy

Nije to mogao uraditi bez gotovine! Ili je sve gradio i crkve i hotele po “prizivu Duha Svetoga”! Opet ti, Merlinčiću!

Pop_Đukan
20.06.2023-09:49 09:49
Reply to  xxy

Nijesam znao da su komunisti u partijskom programu imali čuvanje stoke, liše one, koja je sarađivala sa fašistima, a koju ste počeli proglašavati za svece!?

Miro
20.06.2023-11:16 11:16
Reply to  xxy

Tada su stoku u crkve spraćali glasači današnjg DF -a i vjernici SPC. To je bar lako provjeriti.

Ama_dokle
20.06.2023-14:28 14:28
Reply to  xxy

Zaboravljaš, namjerno, šta se izdešavalo na ovim prostorima prije skoro 30 i kusur godina. Zamjena teza je najlakši način zamazivanja očiju. Ko je kriv za razvaljivanje države, onolike ratove i žrtve, onoliku destrukciju i rušenje svega što je vrijedilo. Crna Gora je napravila otklon od takve politike, prodružila se naprednom i civilizovanom dijelu svijeta. Ja, eto nikad ne viđeh da je neko u crkvu stoku ućerivao, osim ako se stokom ne nazovu onoliki koljači-sveci i njihovi sljedbenici. Ne bih da vrijeđam goveda…

Kotor
20.06.2023-12:54 12:54

Meka okupacija po meni je posran teren njihov !
Bravo Vujoviću barjaktaru rodiljublja.