Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Zapadni Balkan region čiju trajnu stabilnost je moguće postići kroz dijalog svih aktera

Ministar Krapović je, kako je saopšteno iz njegovog resora, izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje biti unapređivana u narednom periodu

Zapadni Balkan region čiju je trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera i integraciju u evropske i evroatlantske strukture, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Jermenije Ašotom Hovakimianom.

Ministar Krapović je, kako je saopšteno iz njegovog resora, izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje biti unapređivana u narednom periodu.

Pozdravio je doprinos koji Jermenija pruža NATO misijama i operacijama, u vidu angažovanja svojih trupa u okviru NATO snaga na Kosovu (KFOR).

“Zapadni Balkan region čiju je trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera i integraciju u evropske i evroatlantske strukture”, konstatovao je Krapović.

Ministar je upoznao sagovornika sa najznačajnijim rezultatima koje je 44. Vlada Crne Gore ostvarila u prvih stotinu dana.

“Crna Gora će nastaviti da sprovodi svoju spoljnopolitičku agendu na kojoj su glavni prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi koji će našu državu preporučiti da postane sljedeća članica EU”, dodao je ministar.

Na kraju, iz resora navode da ministar je ohrabrio ambasadora Hovakimiana da Jermenija nastavi da jača nacionalne demokratske i odbrambene kapacitete kroz angažovanje u okviru NATO mehanizama namijenjenih partnerima.

Ambasador Hovakimian je pozdravio ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju regionalne stabilnosti, saglasivši se da “svaki nesporazum treba rješavati putem dijaloga”.

“Jermenija će nastaviti da doprinosi bezbjednosti Zapadnog Balkana kroz učešće u NATO misiji na Kosovu”, kazao je ambasador.

Iz resora navode da ambasador je pohvalio rezultate koje je Crna Gora ostvarila na polju vladavine prava i jačanja institucionalnih kapaciteta.

U osvrtu na jermenske bezbjednosne izazove, uputio je apel za dodatnim posredovanjem međunarodne zajednice u rješavanju konflikta između Jermenije i Azerbejdžana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve