Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović sa Alhantulijem: Dijalog jedini put rješavanja krize u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze

Krapović je izrazio žaljenje zbog situacije na Bliskom Istoku, poručujući da su dijalog i mirno rješavanje gorućih problema od ključnog značaja za prevazilaženje krize u tom regionu

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Države Palestine u Crnoj Gori, Rabijem Alhantulijem. Sagovornici su istakli da njihov susret predstavlja priliku za razmjenu mišljenja o pitanjima koja su od značaja za regionalnu, ali i globalnu bezbjednost, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Krapović je izrazio žaljenje zbog situacije na Bliskom Istoku, poručujući da su dijalog i mirno rješavanje gorućih problema od ključnog značaja za prevazilaženje krize u tom regionu.

“Takođe je istakao da je diplomatski put jedini validan način dugoročnog rješavanja bezbjednosnih izazova”, ističe se u saopštenju.

Alhantuli je čestitao Krapoviću stupanje na dužnost i poželio mu uspjeh u radu na toj izuzetno odgovornoj funkciji.

Ambasador je informisao ministra o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i izrazio zahvalnost za humanitarnu pomoć koju je Crna Gora obezbijedila za ugroženo civilno stanovništvo u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze.

Krapović i Alhantuli su izrazili zadovoljstvo sastankom i iskazali nadu da će se naredni susret realizovati u stabilnijim bezbjednosnim prilikama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve