Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: MO posvećeno uspostavljanju saradnje sa partnerskim državama

Iz Ministarstva odbrane naveli su da Krapović je informisao ambasadora Kouta o doprinosu Crne Gore u okviru Alijanse, te dodao da je ''punopravno članstvo u EU jedan od najvažnijih prioriteta naše zemlje''

Ministarstvo odbrane Crne Gore posvećeno uspostavljanju i unaprjeđenju bilateralne saradnje, kako sa zemljama saveznicama, tako i sa partnerskim državama, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Brazila Žoze Maurom da Fonseka Kosta Koutom.

“NATO posebnu pažnju posvećuje saradnji sa zemljama partnerima regiona Indopacifika i Latinske Amerike koji bi trebalo da osnaže kapacitete za postizanje trajne stabilnosti u ovim područjima i šire”, dodao je Krapović.

Iz Ministarstva odbrane naveli su da Krapović je informisao ambasadora Kouta o doprinosu Crne Gore u okviru Alijanse, te dodao da je “punopravno članstvo u EU jedan od najvažnijih prioriteta naše zemlje”.

Navodi se da ambasador je pohvalio doprinos Crne Gore globalnom miru i stabilnosti, kroz učešće u međunarodnim misijama i operacijama.

Naglasio je, dodaju iz resora, da prijetnje globalnoj stabilnosti potiču iz mnogih pravaca, zbog čega je značajno da međunarodni akteri blisko sarađuju.

On je iskazao otvorenost Brazila za produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom na polju odbrane.

Iz resora dodaju da sagovornici su naglasili važnost saradnje i zajedničkog djelovanja, posebno u izazovnim bezbjednosnim vremenima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve