Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Izbori ne bi donijeli ništa to je gubljenje vremena, nećemo glasati za inicijativu o nepovjerenju Vladi

''Naš stav je da se izbori održe 2024. godine. Izbori ne bi donijeli ništa, ne bi donijeli značajnu promjenu snaga na političkoj sceni Crne Gore. Imali bismo gubitak vremena i i energije''

Poslanik Demokrata Dragan Krapović je ocijenio je da su vanredni izbori rješenje svake političke krize, međutim da je koalicija “Mir je naša nacija” stava da oni treba da se održe 2024. godine.

“Naš stav je da se izbori održe 2024. godine. Izbori ne bi donijeli ništa, ne bi donijeli značajnu promjenu snaga na političkoj sceni Crne Gore. Imali bismo gubitak vremena i i energije. I opet bi neke političke struktutre trebalo da sjednu za sto”, saopštio je Krapović na konferenciji za novinare.

On je ponovio ranije iskazan stav da Demokrate neće glasati za inicijativu opozicije o nepovjerenju Vladi.

“Da bi inicijativa prošla, potrebno je da jedan od 41 polanika glasa za nju. Ukoliko bi se desilo da bilo ko od poslanikav većine ipak na to odluči , to bi bilo prekrajanje izborne volje, i to bi koruptivno uništilo institucionalno Crnu Goru”, rekao je Krapović.

Predali izmjene i dopune Zakona o PDV-u u skupštinsku proceduru

Krapović jerekao da je Crna Gora nakon kraha crnogorskog turizma 2020. godine, u ovoj godini imala umjereni oporavak turizma i ugostiteljstva.

“Mi smo sve ovo vrijeme podržavali Vladu, i mislim da su postignuti dobri rezultati, prije svega kada govorimo o ostvarivanju budžeta – o ukupnom prometi koji je na nivo 65-70 odsto. U skadu sa tim, očekivao sam da će Vlada novim budžetom naći za shodno da mjeru od sedam odsto PDV za ugostitelje produži. S obzirom na to da Vlada nije to uradila, mi smo danas dali u proceduru izmnjene i dopune zakona o PDV. Na taj način želimo da vratimo sniženu stopu PDV-a od sedam odsto na posluživanje hrane i pića”, kazao je Krapović.

Istakao je od ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića u Skupštini dobio odgovor da je oporavak turizma završen.

“Mišljenja sam da smo daleko od završetka pandemije i ekonomske krize, koja je možda i najteže pogodila sektor turizma i ugostiteljstva, koji je najvažniji sektor privrede Crne Gore. Jasno je da oporavak još nije potpun i da imamo i ubuduće jednu takvu mjeru na mjestu. Ako bi ova izmjena zakona bila izglasana, mi bi omogućili Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, veću konkurentnost u odnosu na ono što je naše okruženje i Mediteran i Evropa u turističkom smilsu. U svim tim zemljama se primjenjuje snižena stopda PDV na ovaj segment ponude. To je u najrazvijenijim destinacijama oko desetak odsto, u Hrvatskoj je 13 odsto. Nama bi to omogućilo neku vrstu prednosti i konkurentnosti da trčimo trku sa razvijenim destinacijam od naše – kazao je Krapović.

Ukoliko bi se usvojila ova mjera, ističe Krapović, to bi omogućilo nastavak investicija u ugostiteljskom sektoru.

“Takođe bi omogućila i veće plate u tom sektoru, a znamo da je godinama unazad radna snaga jedan od ključnih problema crnogorskog turizma”, zaključio je on.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
02.12.2021-16:59 16:59

Normalno da necete to zna i cavka na grani Cetnici se izrodise ka pecurke poslije kise -hteliste da unistite sve sto je Crnogorsko ali bog nam pomoga pa ce vam se sve vratit kako ste i zasluzili ! Opremajte Spuz dok jos imate vremena za sva zla koja ste nacinjeli CG odgovart cete!