Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: U sekularnoj državi kaditi plovilo je poodmakla faza nesaglasja sa stvarnošću i izvrgavanja ruglu vjere

Novu faza klerikalizacije našeg društva, što se kaže upgrade version, kazao je Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih GI ''21.maj''

Ukoliko je tačno da je svještenik Crkve Srbije osveštao (a nemamo baš mnogo razloga da sumnjamo u to) jednu od dvije javnosti poznate olupine, koje iz nekog razloga nazivaju trajektima, onda smo ušli u novu fazu klerikalizacije našeg društva, što se kaže upgrade version, kazao je Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih GI ,,21.maj”.

“U jednoj sekularnoj državi, kaditi plovilo ili bilo koje drugo sredstvo prevoza je poodmakla faza nesaglasja sa stvarnošću i izvrgavanja ruglu i vjere i vjernika , koje pomenuta vjerska ( parapolitička ) organizacija sprovodi . Iako se svakodnevno poziva na očuvanje vjere”, kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, ovom vjerskom procesijom, koja bi, dodaje, bila smiješna da nije žalosna, “opet ponavljam ako se zaista desila, neće ta olupina postati sigurnija za transport pravoslavaca, ali ni pripadnika drugih vjeroispovijesti, kao ni ateista ili agnostika”.

“Već će ostati isto rizično sredstvo prevoza i još veća sramota za Vladu u tehničkom mandatu i njenog relax prime minister-a”, zaključio je Kovačević.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.03.2023-20:40 20:40

Nova verzija narodne poslovice ,,Dokon pop i trajekte krsti”…