Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Opozicija će razmotiti inicijativu za smjenu predsjednika opštine

Opštinski odbor DPS će na cjelovit način pristupiti analizi predloženog prijedloga i na organima partije, Izvršnom i Opštinskom odboru se odrediti prema  podnešenom aktu

Kotorski SDP inicirao je smjenu predsjednika opštine Vladimira Jokića.

U prijedlogu se kaže da Jokić u kontitnuitetu mjesecima ne obezbjeđuje sprovođenje strateškog plana razvoja Opštine Kotor i uzurpira ovlašćenja Skupštne opštine Kotor, samovlasnim donošenjem štetnih odluka u oblasti strateških razvojnih programa za Opštinu Kotor.

Jokić, prema tvrdnjama SDP-a protivno zakonu donosi odluke u ime Skupštine oštine Kotor, koje ukoliko ne budu poništene, mogu izazvati  dugoročne štetne poslijedice po život građana i njihovu imovinu u akvatorijumu kotorskog zaliva.

Predsjednik OO SDP-a je zatražio od političkih partija koje učestvuju u radu SO Kotor da se izjasne  o prijedlogu i spremnosti njihovih odbornika da potpisima podrže prijedlog o razrješenju.

Skala radio je pozvao predsjednike opštinskih odbora DPS-a, Liberala i SD-a i pitao ih da li će podržati inicijativu koju je pokrenula kotorska SDP.

Željko Aprcović, predsjednik OO DPS-a Kotor je kazao da je najjača opoziciona partija u Kotoru dobila jutros prijedlog za razrješenje predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića.

On je kazao da će Opštinski odbor će na cjelovit način pristupiti analizi predloženog prijedloga i na organima partije, Izvršnom i Opštinskom odboru se odrediti prema  podnešenom aktu.

Stav OO Liberalne partije Kotor je, prema riječijma predsjednika Vida Draškovića da liberali nijesu učestvovali ni u izboru predsjednika opštine Vladimira Jokića  i samim tim se neće miješati u njihovu idilu.

“Pazićemo što rade  i prepustiti da to pitanje  razriješe među sobom”, poručio je Drašković.

Predsjednik OO SD Kotor Andrija Lompar je kazao da će Opštinski odbor Socijaldemokrata razmotriti iniijativu na svojim stranačkim organima i, kako sad stoje stvari, ukoliko bi ta inicijativa izvjesno vodila do nekog pozitivnog pomaka u radu kotorske Skupštine, u šta Socijaldemokrate u ovom trenutku sumnjaju, dali bi podršku.

Međutim, kaže Lompar, ono što ih upozorava na veliku opreznost je da ne žele da upadnu u neki scenario u kojem bi nekom poslužili za međusobna politička razračunavanja u vladajućoj koaliciji.

Ali, ukoliko bi imali neki pozitivan efekat i neku garanciju da bi SO Kotor ozbiljnije radila u budućem periodu, onda neće bježati od podrške inicijativi SDP-a, zaključio je Lompar.

Predsjednica OO HGI-a nije odgovarala na telefonske pozive Skala radija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve