Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ZELENO SVIJETLO ZA KOSOVO U SAVJETU EVROPE Vukićević glasala za ”srpski svet”, a protiv politike Vlade Crne Gore

Takođe, nakon ovog glasanja postavlja se pitanje da li je ovakvo izjašnjavanje funkcionerke DNP suprotno sporazumu o formiranju vlasti koji je potpisao lider te partije Milan Knežević i da li to vodi novoj krizi u funkcionisanju parlamentarne većine u Crnoj Gori

Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope dao je danas pozitivno mišljenje povodom zahtjeva Kosova da postane član ove organizacije, tako što je na glasanju 31 poslanik glasao “za”, četiri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Dva glasa protiv bila su od poslanika Srbije, a po jedan glas protiv iz BiH i Crne Gore, dok je uzdržan bio grčki poslanik Aleksis Cipras. Crnu Goru je na toj sjednici predstavljala poslanica vladajuće stranke DNP Maja Vukićević.

Vukićević je glasanjem protiv prijema Kosova u Savjet Evrope jasno demonstrirala stav svoje stranke ka hegemonističkom imaginarnom projketu “srpski svet”, a čime je direktno dokazala da dio vlasti nije za prijem Crne Gore u Evropsku uniju. Takođe, nakon ovog glasanja postavlja se pitanje da li je ovakvo izjašnjavanje funkcionerke DNP suprotno sporazumu o formiranju vlasti koji je potpisao lider te partije Milan Knežević i da li to vodi novoj krizi u funkcionisanju parlamentarne većine u Crnoj Gori.

Poslanica DNP Maja Vukićević (lijevo) na današnjoj sjednici PS SE

Na sastanku komiteta u Parizu glasalo se za izvještaj grčke poslanice Dore Bakojani u kojim je stajala preporuka da Kosovo bude primljeno u SE.

Sljedeći korak je da se zahtjev Kosova da postane član SE razmotri u plenumu PSSE i da se i tamo obavi glasanje, a zasijedanje PSSE očekuje se 18. aprila.

Konačnu riječ o tome da li će Kosovo postati član Savjeta Evrope daće Komitet ministara SE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Seoca
27.03.2024-17:54 17:54

Džabe ovoj četnikuši Vukićević negiranje Republike Kosova, jer NIKO neće nikada pitati četnike šta da rade sa Kosovom ili bilo kime drugim!! Ova četnikuša je samo ponizila Crnu Goru i opet smanjila migućnost da će Crna Gora ući u EU!! Dok su god Dražini ratni zločinci u Crnogorskom parlamentu, Crna Gora ide nazad u ideologiju Rusko-Srpskog nacizma tkz. Srpskog sveta”!!!

Bato
27.03.2024-18:29 18:29

Jasno je da su akteri “litijaškog” prevrata eksponenti rusko-srpskog projekta čiji je fundamentalni cilj onemogućiti ulaz Crne Gore u Evropsku uniju i radikalno napuštanje NATO.

ZAGA
27.03.2024-18:45 18:45

Bravo za sramno glasanje naročito kad se znalo za ishod glasanja! Bar da se Uzdržala!
Ko vodi ovu državu u EU? Izgleda DF! A predsednik države i predsednik vlade da li još postoje????

Backovic E.
27.03.2024-22:55 22:55

I tako je CG koja je priznala Republiku Kosovo glasala protiv njenog prijema u savjet Evrope!! O tempoa o mores!! Dakle CG ne koordinira svoju spoljnju poliriku sa EU, ali je zato koordinira sa Srbijom tj. Rusijom. Ovo nije privatni stav jedne osobe, ovo je zvanicna politika, zvanicni stav. Kripto cetnici i licemjeri, Milatovic i Spajic sute…., Ovo je bas sizofrenija!! No ionako je sve vec odavno jasno. U CG se kreira bosanski scenarij. Bez srpskog ludila nista se ne moze odluciti, a sa daljim preuzimanjem CG od strane cetnicke kamarile stvari ce biti sve gore i gore.

Labud
28.03.2024-01:57 01:57

Crnogorski narod s prijateljima je uvijek u pravu sve što učini protiv onih otrcana srpstva Srbije što sebe vabe Srbima-koje nijesu 500g rađali ni branili.Pa svakom je jasno da oni poštuju istinu i čojstvo i vjeru-bi željeli svako dobro Crnogorcima a crkva im bi služila da se u nju mole pokojnim Srbima da im oproste što nije su imali kuraži i vođe da nastave branit i rađat srpski narod Srbiji.

Kuci
28.03.2024-05:43 05:43

Pozdrav za zdravo comentare.
Ali Kosovo nezavisna drzava.
A srpski svet nikada ….