Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Korać: Posjeta Krivokapića Beogradu liči na povratak zabludjelog sina

Napominje da je Krivokapić izjavio da neće potpisati Temeljni ugovor, te da ne očekuje neki konkretan rezultat posjete.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i bivši potpredsjednik Vlade Srbije Žarko Korać kaže za Antenu M da posjeta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Srbiji liči na “povratak zabludelog sina”.

“Očigledno je Beograd imao očekivanja od nove Vlade ali stranke koje Beograd direktno i bezuslovno podržava kao što je Demokratski front nijesu u Vladi i u ovdašnjim tabloidima u Beogradu koji su suštinski i zvanični politički organi Srpske napredne stranke, odnosno vlasti u Srbiji, Krivokapić je jako napadan posebno poslije njegove posjete Beogradu kada nije potpisao Temeljni ugovor. I to je paralelno bilo sa napadima SPC. Po mom mišljenju njegova posjeta se organizuje da bu Beograd pružio direktnu podršku opstanku ove Vlade”, navodi Korać.

Dodaje da ne samo što se sve stranke u Crnoj Gori boje izbora, već se i Beograd boji izbora jer nije sasvim siguran kako će izgledati rezultat i kakva bi Vlada bila poslije izbora.

“Dakle ja ovo tumačim kao direktnu podršku Krivokapiću u smislu bolje i on nego da se vrati DPS, ili neka druga koalicija sa DPS-om koja ne bi bila po volji Beogradu. Zato se Krivokapić prima u BG, iako očigledno on nije najidealniji izbor za Beograd u Crnoj Gori. Svakako bi Beograd više volio da su na vlasti Mandić i Knežević, koji inače su rado viđeni u Beogradu i često putuju državnim avionom Srbije u te svoje posjete. Dakle podrška Krivokapiću pod parolom bolje Krivokapić nego vlast koja bi bila okrenuta stvarnim interesima Crne Gore kao nezavisne države”, objašnjava Korać.

Napominje da je Krivokapić izjavio da neće potpisati Temeljni ugovor, te da ne očekuje neki konkretan rezultat posjete.

“Ništa neće proizaći iz posjete, ako Krivokapić ostane pri tome, ali vlast u CG mijenja mišljenje dva puta dnevno tako da ni u šta ne možete biti sigurni. Da li će nešto simbolički da se dogodi ja to ne znam, ali sve što se potpisuje se prije toga najavi. To je samo podrška Krivokapiću, čak i ako nešto bude to je na nivou simboličkog a ne političkog”, zaključuje Korać.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve