Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica uputio inicijativu za izbor novog Savjeta ASK

Potpredsjednik Vlade Momo Koprivica uputio je inicijativu predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću za pokretanje procedure izbora novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) jer je, kako je kazao, postojećem mandat istekao još 31. jula ove godine.

“Po uzoru na svoju mentorku Vesnu Medenicu, metodologija rada direktorice ASK-a je uvođenje vladavine straha u instituciju. Umjesto neselektivne primjene zakona, aktivnost ASK je svedena na pritiske i prijetnje zaposlenima”, napisao je Koprivica u objavi na mreži X.

U cilju oporavka ove institucije, Koprivica navodi da potrebno je ubrzanje procedure izbora novog Savjeta ASK-a.

“Da ne bi oni koji su od nenadležnih lica primali naloge sms porukom “oderi”, srozavali ugled jedne institucije koja je od ključnog značaja za borbu protiv korupcije i eu integracije. U tom pravcu sam i uputio inicijativu predsjedniku Skupštine za pokretanje procedure izbora novog Savjeta jer je postojećem mandat istekao još 31. jula ove godine, a u odnosu na koju je uslijedio pozitivan načelan odgovor”, naveo je u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.12.2023-14:39 14:39

Bješe li ovi zajapureni ona pravna expertčina što krijući podiže ruku da se usvoji očigledno neustavni zakon o predśedniku države Crne Gore.