Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Odbor u petak o skidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru

Kako je kazao Koprivica, parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi skidanja zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica za petak 31. mart sazvao je sjednicu Odbora u cilju donošenja odluke o parlamentarnom saslušanju u vezi skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, što je i definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sjednice Odbora.

Kako je kazao Koprivica, parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi skidanja zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću.

“Opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica. Cjelokupna javnost poslednjih dana svjedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabilježeno instrumentalizovanje državne službe. Krajnje je vrijeme da se rasvijetle sva nepočinstva, da se državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati povjerenje u državne institucije, naročito pravosudne”, rekao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, za urušavanje “piramide zla”, potrebna je “snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost”.

“Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu pokazao je u dosadašnjem radu maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, te će svojim radom dati doprinos da se i ovaj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost”, zaključio je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve