Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Koprivica: Hapšenje Maraš dobra vijest za pravnu državu, besmisleno da bilo koji političar prisvaja rezultate rada SDT

Procesuiranje kriminalaca jeste, ističe Koprivica, posao nezavisnog državnog tužilaštva

Koliko je hapšenje bivše izvršne direktorice Plantaža gospođe Verice Maraš, dobra vijest za pravnu državu, toliko je i loša vijest za političke manipulatore, koji su nekoliko dana lamentirajući nad oborenom Vladom Dritana Abazovića, jadikovali da će se prekinuti borba protiv kriminala i korupcije, poručio je Momo Koprivica, poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

“Pogađate da se radi o URA i SNP, ali ne samo o njima nego i o njihovim kumovima sa kojima su putem tajnih pregovora sa DPS srušili prethodnu Vladu i formirali DPS Vladu. To je ona stranka čiji je lider svo vrijeme trajanja skupštinske rasprave kukao za Dritanom, kao Dritan i Joković za foteljom”, kazao je on.

Procesuiranje kriminalaca jeste, ističe Koprivica, posao nezavisnog državnog tužilaštva.

“Smatramo da SDT i GST Novović moraju imati punu podršku u svom nezavisnom i profesionalnom radu, kako bi neselektivno procesuirali sve one koji su ogrezli u kriminal i korupciju, praveći štetu državi i njenom budžetu. Besmisleno je da bilo koji političar prisvaja rezultate mukotrpnog rada SDT i GST, a tek je besmisleno da se iznajmljeni politički branitelji nečijeg lika i djela bave izmišljanjem njegovih zasluga za borbu protiv korupcije i kriminala”, naglasio je Koprivica.

Takođe su, smatra on, pale u vodu i, golim okom vidljive “manipulacije bivšeg režima da SDT tempira aktivnosti prema potrebama izvršne vlasti”.

“Sve intenzivnija borba protiv korupcije i kriminala, plod su izbora istinski nezavisnog i profesionalnog Tužilačkog savjeta, na čemu smo do kraja snažno insistirali, kao i hrabrog i odgovornog pristupa Glavnog specijalnog tužioca i kadrovski osvježenog SDT-a. Konstatujemo da GST radi punom parom. Sve ide svojim prirodnim tokom. Tako i štetne politike idu svojim prirodnim tokom na političku marginu”, rekao je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.08.2022-12:51 12:51

Što ne pozdraviste pokretanje istrage oko nabavke kalaša i naoružavanja jurišnika jedne crkve…