Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Koprivica: Glasaj slobodno, bez stranih uticaja

Cilj ove kampanje, poručuje Koprivica,  je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” usmjerenu ka građankama i građanima Nikšića, kako bi promovisao neprikosnoveno pravo na slobodan politički izbor, poručio je izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

Cilj ove kampanje, poručuje Koprivica,  je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

“Finansiranje izbornih kampanja iz inostranstva, ciljane medijske i dezinformativne kampanje i direktno uključivanje drugih država i njihovih zvaničnika u izbornu kampanju narušavaju demokratski legitimitet izbora. Ministarstvo vanjskih poslova treba da nam kaže da li je na djelu nedozvoljeno miješanje zemalja iz regiona u izborni proces u Nikšiću? Da li je ponašanje državnih i partijskih zvaničnika iz inostranstva protivno diplomatskim konvencijama i dobrim običajima”, navodi u saopštenju.

Takođe, on dodaje, da Agencija za elektronske medije treba da saopšti da li postoji nedozvoljeni uticaj medija iz okruženja na opredjeljenje građana i građanki Nikšića? Da li postoje zakonski mehanizmi da se protiv te pojave djeluje?

“Ćutanje državnih organa znači odobravanje. Ćutanje znači da se u Nikšiću ne dešava ništa posebno niti neuobičajeno, pa ni nezakonito”, ističe Koprivica.

Podsjeća da je na sajtu CDT-a (https://www.izbori.cdtmn.org/) je postavljena aplikacija pomoću koje građani/ke mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izborne svrhe.

Izvršni direktor CDT-a imao je jasnu poruku za građane Nikšića.

“Nikšićanke i Nikšićani, glasajte slobodno”, zaključuje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve