Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević novoimenovanu ambasadorku Italije upoznao sa razlozima pada Vlade

Kako navode iz SDP-a, dominantna tema sastanka bila su protekla politička dešavanja i izglasavanje nepovjerenja manjinskoj Vladi ali i izazovi u narednom periodu i mogući modeli za prevazilaženje aktuelne političke krize

Predsjednik SDP-a Raško Konjević susreo se sa novoimenovanom ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marsellom, kojom prilikom je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i načinima za prevazilaženje političkih izazova pred kojima se Crna Gora nalazi.

Kako navode iz SDP-a, dominantna tema sastanka bila su protekla politička dešavanja i izglasavanje nepovjerenja manjinskoj Vladi ali i izazovi u narednom periodu i mogući modeli za prevazilaženje aktuelne političke krize.

Konjević je predstavio političke okolnosti koje su dovele do formiranja manjinske Vlade na čelu kao i ciljeve koje je ta Vlada trebalo da ispuni.

Ti ciljevi su prije svega ubrzanje reformskih procesa odnosno deblokada evropskog puta, kao i tretiranje ekonomskih pitanja kako bi se Crna Gora stavila na brzu traku napredovanja ka Evropskoj uniji.

Konjević je upoznao ambasadorku o razlozima zbog čega je izglasano nepovjerenje manjinskoj Vladi.

-Ti razlozi leže prije svega u čvrstoj odluci Abazovića da se ogluši o upozorenja kako domaćih društvenih i političkih aktera, tako i relevantnih međunarodnih partnerskih adresa, da fokus Vlade moraju biti evropska i reformska pitanja, a ne teme koje dijele društvo kao što je Ugovor sa SPC na čemu je Abazović uporno insistirao- naveo je Konjević.

Predsjednik SDP-a je naveo da su jedini adekvatan izlaz iz trenutne političke krize vanredni parlamentarni izbori nakon kojih će Crna Gora dobiti do kraja proevropsku Vladu koja će imati nedvosmislena strateška politička usmjerenja, sa stabilnom parlamentarnom većinom čime će se obezbijediti brzi napredak u pregovaračkom procesu sa EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve