Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Crna Gora više nema vremena da ulazi u bilo kakve eksperimente slične Vladi Zdravka Krivokapića

Crnoj Gori je u prethodnih godinu i po dana značajno nazadovala, i na unutrašnjem planu kroz dalju degradaciju institucija, i na međunarodnom planu gubljenjem kredibiliteta pouzdanog partnera i potpunom blokadom EU procesa, rekao je predsjednik SDP Raško Konjević na sastanku Opštinskog odbora SDP u Plavu, saopšteno je iz OO SDP Plav

Crnoj Gori je u prethodnih godinu i po dana značajno nazadovala, i na unutrašnjem planu kroz dalju degradaciju institucija, i na međunarodnom planu gubljenjem kredibiliteta pouzdanog partnera i potpunom blokadom EU procesa, rekao je predsjednik SDP Raško Konjević na sastanku Opštinskog odbora SDP u Plavu, saopšteno je iz OO SDP Plav.

“Na sastanku Opštinskog odbora SDP-a Plav razmatrana je politička situacija u zemlji u kom smislu je data puna podrška politici rukovodstva partije i iskazan nedvosmislen stav da je SDP svojim djelovanjem u prethodnom periodu značajno doprinio padu Vlade koja je svojim djelovanjem ugrozila strateške pravce državne politike”, navode u saopštenju.

Predsjednik SDP-a je naveo da Crna Gora više nema vremena niti potrebe da ulazi u bilo kakve eksperimente slične Vladi Zdravka Krivokapića.

„To bi bilo neoprostivo gubljenje vremena i značilo bi dalje urušavanja pozicije Crne Gore u jednom veoma delikatnom i osjetljivom trenutku kada bezbjednost, nažalost, ponovo postaje ključno pitanje na globalnom i evropskom nivou, pa posljedično tome, i posebno, i u regionu Zapadnog Balkana”.

Džavid Šabović je istakao da je SDP i u ovom periodu bio na visini svoje političke misije koja traje više od tri decenije, a koja znači borbu za građansku, multietničku, evropsku i antifašističku Crnu Goru.

„Predstojeći izbori u Plavu su prilika da SDP valorizuje takvu svoju principijelnu i angažovanu građansku i proevropsku politiku i kroz izbor novog opštinskog rukovodstva, i sigurno zadobije veliko povjerenje građana Plava, koji je uvijek bio jedno od najvećih socijaldemokratskih uporišta“, rekao je Šabović.

Na sastanku Opštinskog odbora je konstatovano da partija billježi značajan priliv članstva u Plavu, što je, kako kažu, odlična osnova za snažan rast u susret izborima povodom kojih je partija u Plavu već krenula u intenzivne pripreme.

Na sjednici OO SDP u Plavu, ispred rukovodstva partije, prisustvovali su Enes Drešković, član Predsjedništva i predsjednik OO SDP, Adis Balota, potpredsjednik i Ivan Vujović, generalni sekretar SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve