Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Konatar: Savez sa Demokratama osnova građanskog bloka, nadam se da će Abazović nakon izbora nastaviti da bude premijer

On je potvrdio da će koalicija okupljena oko GP URA i Demokratske Crne Gore nastupiti na junskim izborima pod sloganom ''Hrabro se broji''

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala obilježila je period od 30. avgusta 2020. godine i političkih promjena u Crnoj Gori i hrabrost je bila potrebna da bi poveli beskompromisnu borbu protiv tih pošasti. Rezultate danas svi vidimo, kazao je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je potvrdio pisanje Portala RTCG da će koalicija okupljena oko GP URA i Demokratske Crne Gore nastupiti na junskim izborima pod sloganom “Hrabro se broji”. Izrazio je nadu da će aktuelni premijer Dritan Abazović nakon izbora nastaviti da obavlja taj posao, jer je u posljednjih godina, kako je rekao, ostvario izvanredne rezultate. Kazao je da se nada kako će izborni rezultat biti takav da će Abazoviću to i omogućiti.

“Vidimo u izvještajima naših međunarodnih partnera, i vidimo po izvještajima Europola ali i konkretnim rezultatima da nema mafijaške, kriminalne grupe, na koju država nije krenula. Ali čeka nas još dosta posla, stoga je i ideja sa kolegama iz Demokrata bila da se krene u formiranje građanskog bloka a da njegova osnova bude savez i saradnja između Demokrata i URA. Listu će predvoditi lideri partija, Aleksa Bečić i Dritan Abazović”, kazao je Konatar.

On je najavio da će lista biti predata danas. Kazao je da je URA izašla sa jakim timom, predvodiće je Abazović, tu su i ministri Filip Adžić i Ana Novaković Đurović dok je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović neko ko će zaokružiti listu i biti po svojoj želji na posljednjem mjestu.

Konatar je rekao da DPS u posljednjih godinu, umjesto da idu naprijed, i naprave neke pozitivne korake, idu u regresiju, bojkotuju parlament, prave proteste sa nacionalističkim narativom i lov na vještice po Crnoj Gori. Sa takvim narativom, kaže, nikome ne mogu partner.

Sagovornik Javnog servisa kaže da praksa govori da kada Ustavni sud pokrene proceduru na način na koji je to urađeno sa Zakonom o predsjedniku, obično sud tada predmetni zakon proglasi neustavnim.

“Mi smo spremni za izbore kada god oni bili”, rekao je Konatar.

On je kazao da brine kako su raspisani izbori, jer odlazeći predsjednik države Milo Đukanović nije dao valjano obrazloženje za raspisivanje izbora.

“Pitanje je uopšte i kada će Ustavni sud odlučiti, može za mjesec, dva ili tri, ali politički život ne može da stane. Demokrate i URA idu naprijed u koaliciji”, kazao je Konatar.

On je naglasio da stižu pohvale sa međunarodnih adresa za rad novog tužilaštva i pokretanje tema koje su dosad u javnosti često bile “zabranjene”. Osnova za to je, kaže, bila inicijativa Abazovića da se izmijene tužilački zakoni.

“Mislim da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ostvaruje istorijske rezultate”, podvukao je Konatar.

On je naglasio da ne vidi ništa loše u inauguraciji novog predsjednika države Jakova Milatovića u Podgorici, mada napominje da bi ga, da je bio u prilici, savjetovao da inauguracija bude održana na Cetinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sabro
16.05.2023-19:52 19:52

Milo Đukanović nije dao valjano obrazloženje za raspisivanje izbora.-Ako vam ne odgovara 11 jun odlozite ili bojkujte vas niko vise nita ne pita niti cete se sto pitat i nije bitno sto stižu pohvale sa međunarodnih adresa kad ne stizu od CG nek vas uzmu oni da ih prestavljate da im sirite mrznju nacionalisticku nikad vise CG  11 jun je kraj vase pohare i rusenja CG cencus necete prec sud od BOGA I GRADJANA!!!