Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Komšić: Milatović koketira o ”srpskom svetu”, upakovanom u celofan Otvorenog Balkana

''Mislim da se Milatović nije iskazao, nejasno je koji sistem vrijednosti on preferira''

Član Predsedništva BiH Željko Komšić (DF) izjavio je da nije jasno koji sistem vrijednosti zastupa novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, ocijenivši da neki njegovi stavovi ukazuju na podršku ideji „srpskog sveta“, upakovanoj kroz inicijativu „Otvoreni Balkan“.

„Mislim da se Milatović nije iskazao, nejasno je koji sistem vrijednosti on preferira. Ima koketiranja, koji nama budi trnce niz kičmu i jezu, ima koketiranje o srpskom svetu, upakovanim i raspakovanim u celofan ‘Otvorenog Balkana’“, kazao je Komšić za Javni servis BiH (BHRT).

On je rekao da je podržao Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, jer je to bila podrška građanskoj Crnoj Gori, članici NATO-a i dobrom susjedu.

Komšić je naveo da je poslije prvog kruga izbora bilo jasno da će Milo Đukanović izgubiti izbore, ali da je podrška koju je dao bila podrška gradjanskoj Crnoj Gori, članici NATO-a i dobrom susedu.

Mogli smo da odćutimo, onda ste licemjerni, ako vas neko pita koga biste podržali, najlakše je reći nemam pojma ne interesuje me, a lažete“, rekao je on.

Komentarišući opaske predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se BiH miješala u unutrašnje stvari Crne Gore, podrškom njenih najviših zvaničnika iz Federacije BiH Milu Đukanoviću, Komšić je rekao da „Vučić očigledno precjenjuje mogućnosti i sposobnosti da se BiH može miješati u poslove druge zemlje“.

Dodao je da je Bosni i Hercegovini stalo da sa Crnom Gorom zadrži trenutni nivo prijateljskih odnosa i razumijevanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve