Saopštenja u stilu devedesetih, kada se kroz njih prožimala mržnja prema stopostotnim Crnogorcima i šahu zbog šahovnice, te iniciranje progona Muslimana i Bošnjaka, i kada je neprijatelj bio svako ko tada nije podržavao nacionalističko-šovinističku i ratno huškačku histeriju, danas su umotana u malo drugačije pakovanje, ali pećinski nacionalizam DPS-a ne jenjava, saopštio je poslanik Demokrata Dženan Kolić.

Dženan Kolić

Prema njegovim riječima, očajničko ponavljanje iste, davno pročitane priče i kukavički pokušaji podmetanja braći, rukopis je odlazeće družine koja se iz dana u dan urušava.

“Mog oca, koji je bio član organa DPS-a, moju braću Muslimane i Bošnjake, i mene među njima, isti ovi šovinisti nazivali su poturčenjacima, dok nas danas nazivaju posrbicama, i to samo zato što smo stali u odbranu svetinja naše braće pravoslavaca, Crnogoraca i Srba. Stali smo im u zaštitu jer danas otimaju hramove njima, a već sjutra će krenuti u otimanje džamija nama”, navodi on.

DPS-u poručuje da treba da kažu, ako se već predstavljaju kao zaštitnici multikultularizma i multikonfesionalizma u Crnoj Gori, zašto nikada nijesu otkrili one koji su, za vrijeme vaše vladavine u Nikšiću, minirali Hadži Ismailovu džamiju?

“Odgovor znamo da nećemo dobiti, jer počinioce tog nedjela krijete iz vama dobro poznatih razloga.Gospodo iz DPS-a, jasna je vaša histerija zbog vidljivog osipanja i masovnog napuštanja vaše partije koje ne možete zaustaviti ni mehanizmima zastrašivanja, ali nemate pravo da vrijeđate građane, jer u Crnoj Gori niko nikoga ne smije da vrijeđa”, naglašava on.

Svima je jasno, dodaje, da je upravo DPS problem.

“Problem za narod, za državu, za vjerske zajednice, za evropsku perspektivu Crne Gore. Vi ste kamen spoticanja miru, zajedništvu, bratskoj ljubavi, solidarnosti i budućnosti naše djece. Vi ste odlazeća profiterska garnitura, koju je narod prozreo. Vi ste brod prošlosti koji tone. I ne zavaravajte se da vam priča o četnicima i izdajnicima može proći dalje od partijskih prostorija, jer je toliko blijeda i jeftina da se jasno vidi da je posledica straha i očaja”, ističe on.

Kako kaže, sramne DPS ambicije zavađanja braće, predmet su ismijavanja širom Crne Gore.

“Mislili ste da će se priča po matrici vašeg specijalnog gosta iz 90-tih Vuka Draškovića, primiti u narodu Crne Gore? Prevarili ste se. Ekipa sa vašeg Kongresa je potrošena, prevaziđena i zarobljena u kandžama mržnje, nacionalšovinizma, kriminala i profiterstva. I na kraju, molimo vas: samo nemojte vi braniti Crnu Goru. Nemojte je braniti vi koji ste je opljačkali, unazadili i ponizili pred cijelim svijetom. Nemojte je vi braniti od poštenih građana svih vjera i nacija. Nemojte je vi braniti od bratske sloge i zajedništva”, poručuje Kolić.

Komentari

avatar