Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Koalicija Za budućnost Zete: Budžet Opštine Zeta itekako “zaštićen”, a ne oštećen kako bi rekli pojedini maliciozni politički aktivisti

Pozivaju svakog ko smatra da je urađeno nešto što nije u skladu sa zakonom i da postoji eventualna zloupotreba službenog položaja u ovom ili bilo kojem drugom slučaju, da podnese prijave nadležnim organima.

Navodi DPS-a da je višestruko oštećen budžet Opštine Zeta u kontekstu postavljanja digitalnih bilborda su blago rečeno neistinite, i predstavljaju jeftin način za obmanu javnosti. Taksa za postavljanje svijetlećih bilborda ili sličnih reklama (u ovom slučaju displej reklama) u Zeti iznosi 110 eura po metru kvadratnom postavljenog bilborda, odnosno na primjeru bilborda standardnih dimenzija 4h3 godišnja naknada (taksa) u Zeti iznosi 1.320 eura, navodi Koalicija “Za budućnost Zete”.

“Poređenja radi, godišnja naknada (taksa) za isti bilbord u Opštini Tivat iznosi 65 eura po kvadratnom metru, odnosno za navedeni bilbord bi iznosila 780 eura. Od opštine do opštine navedene naknade se razlikuju, ali evidentno je na ovom primjeru da je budžet Opštine Zeta itekako “zaštićen”, a ne oštećen kako bi rekli pojedini maliciozni politički aktivisti”, navodi Koalicija “Za budućnost Zete”.

Kako su dodali, za štetu koju je Zeta pretrpjela u prethodnom periodu, odbornici DPS nisu imali hrabrosti ni da čuju, već su napustili sjednicu Skupštine Opštine Zeta u decembru prošle godine, kada je usvojen izvještaj kojim se zaključuje da je tokom posljednja dva mandata (period od 2015. do 2022. godine) budžet Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci oštećen za minimalno 10,52 miliona eura.

“Sa tom labudovom pjesmom DPS-a u Zeti zatvorili smo temu pravljenja štete u Zeti, jer nova vlast u Zeti odlučno i uspješno kreira budžet na način koji je bio misaona imenica za prethodnu vlast. Odlukom o lokacijama za postavljanje reklamnih objekata-bilborda na teritoriji Opštine Zeta propisano je 185 lokacija za postavljanje bilborda, od čega su dvije firme predale zahtjeve za postavljanje 36 lokacija, tako da je ostalo upražnjenih 149 lokacija za postavljanje bilborda. Uzimajući u obzir ozbiljan promet saobraćaja koji se odvija na teritoriji Zete, najveći dio lokacija predviđenih ovom Odlukom su itekako atraktivne, i ovim putem pozivamo svakog zainteresovanog da se prijavi, jer upravo ova Odluka ostavlja prostor za demonopolizaciju ove djelatnosti”, ističe se.

Pozivaju svakog ko smatra da je urađeno nešto što nije u skladu sa zakonom i da postoji eventualna zloupotreba službenog položaja u ovom ili bilo kojem drugom slučaju, da podnese prijave nadležnim organima.

“Problem DPS-a je taj što u Opštini Zeta više niko neće moći da ima monopol za bilo koje aktivnosti, kao što je godinama unazad bio slučaj sa bilbordima, gdje je skoro 100% bilborda u Crnoj Gori bilo dodijeljeno preduzeću čiji je vlasnik bila porodica koja je u kumovskim odnosima sa bivšim liderom DPS-a Mila Đukanovića”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve