Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Stav o Kosovu neću promijeniti, niti zbog funkcije pljunuti na sebe, pretke i potomke

Knežević je u intervjuu Novostima rekao da je Vlada Milojka Spajića formirana da traje četiri godine

Odluku o eventualnom mom ulasku u vladu donijeću u konsultaciji sa stranačkim organima, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, dodajući da će biti ispoštovan koalicioni sporazum potpisan sa premijom Milojkom Spajićem koji predviđa rekonstrukciju Vlade krajem sljedeće, ili početkom 2025. godine.

Knežević je u intervjuu Novostima rekao da je Vlada Milojka Spajića formirana da traje četiri godine.

– Uz puno poštovanje ideoloških i programskih subjekata koji je podržavaju, mislim da može napraviti dobre rezultate na unutrašnjoj koheziji i poboljšanju socioekonomskih uslova života svih građana. Sudeći po dosadašnjim glasanjima u Skupštini, djeluje da Spajićeva Vlada ima veću podršku od Abazovićeve i Krivokapićeve. Ali, prošlo je tek mjesec dana, tako da prave i konkretne rezultate možemo očekivati u sljedećih godinu dana. Ono što je meni izuzetno važno jeste poboljšanje odnosa sa Srbijom i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Crnu Goru – istakao je Knežević.

Naglasio je da je svoj ključni politički cilj ispunio, a to je pobjeda nad Milom Đukanovićem.

– Sve drugo je, makar što se mene tiče, manje važno. Postoji koalicioni sporazum koji smo potpisali sa premijerom Spajićem i što se partije na čijem sam čelu tiče, biće ispoštovan. Očekujem da će biti tako i od strane drugih potpisnika jer samo na takav način možemo graditi povjerenje, ali i doprinijeti realizaciju izbornih obećanja zbog kojih su nas građani i glasali – dodao je Knežević.

On je napomenuo da je i prije potpisivanja koalicionog sporazuma Spajiću jasno saopštio da ne pristaje na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i “savijanje nacionalne kičme”.

Spreman je, kako je rekao, da stave moratorijum na sva pitanja koja dijele, ali nije spreman, kako kaže, da zbog bilo koje funkcije pljune na sebe, svoje pretke i potomke.

– U tom pravcu moj stav oko Kosova i Metohije kao sastavnog dijela Republike Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti. Moj dosadašnji politički angažman bio je ispunjen beskopromisnom borbom koju sam svjedočio robijama, montiranim sudskim procesima, protestima, progonima porodice i ni u jednom trenutku nisam zažalio zbog svojih odluka. Vjerovatno bih prilikom sastavljanja i ove vlade imao bolju startnu poziciju da sam bio spreman na revidiranje ključnih ideoloških i programskih načela. Iskrivljeni narativ o takozvanoj pragmatičnosti u politici kao vrhunskom modelu ponašanja podrazumijeva da budete spremni za svaku izdaju, naloge i uloge koje od vas prave karikaturu i političku krpu. Mnogo sam srećan što nikad nisam bio dio tog maskenbala u kom mnogima i nisu bile potrebne maske – poručio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
03.12.2023-20:16 20:16

A sto ne pljunes na vucica zbog kosova??? Nikad veca izdaja i nikad vece raseljavanje srba ,a ti cutis.
Pozdrav iz kosovske, pardon, severne mitrovice

Krsto
04.12.2023-00:08 00:08

Prodao bi Pipun za fotelju i pare i oca i majku [g*zicu je odavno dao ] a kako nece Kosovo….On kobajagi ne da Kosovo kao kao da se on nesto pita i tako poduze cijenu sam sebi

Pe Pera
04.12.2023-07:15 07:15

Naklon do poda !!!!

BMX
04.12.2023-10:37 10:37

“Možda nekome niste fensi jer ne slušate tehno muziku ili Eltona Džona, ali vi čuvate dečanska zvona”. 
Milan Knezevic zv “pipun”.
Beograd, 26 maj 2023 g.
Miting njegovog vlasnika i gazde AV.