Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Nemam namjeru da budem potpredsjednik Vlade, ne borim se za funkcije

Na navode pojedinih medija da će mjesto potpredsjednika Vlade biti dodijeljeno funkcionerki DNP Maji Vukićević, Knežević je rekao da će odluku o tome donijeti organi partije

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da je premijer Milojko Spajić kazao da bi rekonstrukcija Vlade mogla da se realizuje fazno tako što će u aprilu DNP dobiti potpredsjednika shodno koalicionom sporazumu, a da je na jesen predviđeno da se izaberu ministri iz redova koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Knežević je za TV A plus kazao da je na tu temu razgovarao sa Spajićem, te da se nada da će pitanje rekonstrukcije biti precizirano narednih sedmica.

”Mi smo razgovarali o mogućoj rekonstrukciji i sam premijer je saopštio da bi ta rekonstrukcija mogla fazno da se realizuje na način da u aprilu DNP dobije potpredsjednika u Vladi, shodno koalicionom sporazumu, a da na jesen bude druga faza rekonstrukcije kada bi u Vladu ušli i ministri iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”. I to je ostavljeno kao izvjesna mogućnost o kojoj ćemo, nadam se, razgovarati”, rekao je Knežević.

Na navode pojedinih medija da će mjesto potpredsjednika Vlade biti dodijeljeno funkcionerki DNP Maji Vukićević, Knežević je rekao da će odluku o tome donijeti organi partije.

”Najizvjesnije je da to neću biti ja. Nemam namjeru da bude potpredsjednik Vlade i to najbolje govori o tome da sam se sve vrijeme borio za principe, a ne pozicije”,  poručio je Knežević.

Knežević i da je osovina nove vladajuće većine koju čine PES i ZBCG stabilnija nego što mnogi misle.

”Vrijeme je pokazalo da je to stabilna parlamentarna većina i otud ova nervoza u diskusijama kolega vezano za izbor vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića. Svi pokušavaju da uzdrmaju tu parlamentarnu većinu ne bi li oni “uklizali” u nju”, ocijenio je lider DNP-a.

Na pitanje da li bi PES mogao da dozvoli ta “uklizavanja”, Knežević odgovara ironično.

”Ne zaspijevam ga od te muke, pravo da Vam kažem. Samo o tome razmišljam ko će da ukliza iz opozicije u parlamentarnu većinu. Ako se unutar parlametarne većine dogovorimo da proširimo većinu i stabilizujemo Vladu, nemam ništa protiv da uđu i određeni politički subjekti. Ali ako PES smatra da može da napravi neku rokadu i zamjenu, to je njihova stvar i mi ćemo se prema tome odrediti. Ono što ja dogovaram dogovaram isključivo sa premijerom Milojkom Spajićem, kod njega to nisam prepoznao, a što se tiče ostalih, svako ima svoje želje i čestitke”, naglasio je Knežević.

Komentarišući to što je ministar pravde Andrej Milović čestitao izbor Danijela Živkovića za predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Knežević je rekao da je ta čestitka pošla bivšem lideru te stranke Milu Đukanoviću.

”Neka je srećno u oba doma ako je to dogovor. Milović je čestitao Živkoviću koji je saopštio da se ne odriče lika i djela Mila Đukanovića i to je jasna poruka kome je pošla čestitka. Da sam ja čestitao Živkoviću, mene bi napravili u ćevape i pljeskavice bolje nego Belivukov klan i moji glasači i oni koji me nisu glasali, i crkva i Islamska i Jevrjeska zajednica. Ali Milović smatra da je on nova generacija političara, nemam ništa protiv, ali treba da zna da je ta čestitka upućena Živkoviću zapravo upućena Mila Đukanoviću koji će da vuče sve konce u DPS-u”, zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
30.01.2024-23:14 23:14

Ovaj treba ustati kad spominje Đukanovića!