Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Rečeno nam je da je bezbjednosna situacija stabilna i da policija čuva škole

Završeno kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora

Dobili smo uvjeravanje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da policija čini sve na obezbjeđivanju školskih objekata, kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević nakon sjednice na kojoj su saslušani ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, direktori policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Brđanin i Dejan Vukšić, kao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, povodom prijetnji upućenih institucijama i školama.

Knežević je kazao da su članovi Odbora dobili informaciju i da je formiran predmet.

-Ohrabruje me činjenica da su i direktor policije i ANB-a tvrdili da se ovakvi incidenti ne smiju ponavljajti. Moj osjećaj je da iza ovih dojava stoji neko iz domaće kuhinje. Imam nekoliko elemetata zbog čega to tvrdim, a jedan od njih je to što su navodno svi ti dopisi stigli sa kriptovanih mejlova a u poruci piše ime organizacije. To je glavni indikator da bi fokus trebalo staviti na domaće elemente ali ne isključujem ni upliv stranih službi. Nemam dovoljno dokaza da bih mogao reći koja bi to služba mogla biti- kazao je Knežević, poručujući da vjeruje da će policija utvrditi počinioce ovog krivičnog djela.

Dodaje i da očekuje da će nadležni u kratkom periodu doći do još više podataka kako bi se mogla donijeti optužnica.

-Molim boga da iza svega ovoga ne stoji nijedan državljanin Crne Gore. Ukoliko se to pokaže kao tačno, mislim da smo dotakli mentalno dno- ocjenio je Knežević.

Ministar Sekulović je nakon dva sata zbog obaveza napustio sjednicu.

Knežević dodaje da je direktor ANB-a Dejan Vukšić govorio da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da su nakon provjera obavjestili policiju i da je dalja saradnja bila koordinirana.

-Nekoliko servera je u pitanju i radi se o enkriptovanim mejlovima i državama u Evropi i svijetu, a koje su države to vam ne mogu reći. Prvi mejl je stigao u ponoćnim satima na adresu agencije i agencija je odmah reagovala i obavijestila UP- kazao je Knežević.

On dodaje da bi više volio da je sjednica bila javna.

-Prenosim informacije koje mogu da saopštim, a to je da i agencija i policija rade sve da se otkriju počinioci. Neko je situaciji u Ukrajini iskoristio da pokuša da destabilizuje Crnu Goru. Smatram da i direktor policije i ANB- i specijalni tužilac kad su ovakve teme u pitanju treba da se obrate javnosti u domenu onoga što mogu da saopšte. Imam uvjeravanja policije da će učinitin sve da bezbjednost bude na nivou- poručio je Knežević.

Bez razgovora o navodnom učešću sina Medenice u švercu

Knežević je kazao da na sjednici Odbora nije bilo riječi o navodnoj umješanosti sina bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice u šverc narkotika i cigara.

-Ukoliko je to tačno očekujem da specijalno tužilaštvo i nadležne institucije reaguju brzo. Bez obzira šta mislimo o Vesni Medenici treba da poštujemo prezumpciju nevinosti. Kad bih bio zlurad zbog onog što je ona uradila nama, mogao bih da kažem da se nadam da će suđenje biti javno, a da svjedoci neće biti ni Sinđelić ni Velimirović- kazao je Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
06.04.2022-15:08 15:08

Vesna Bratić? I ona je državljanka a aktivno po ulica zastupa smjenu Vlade koja nije ni formirana?

nenad.mne
06.04.2022-15:10 15:10

Pusti Kneževiću šta oni pričaju, no ti nama reci što su ti Rusi rekli, što ti je činjeti? ( Terorista brine o bezbjednosti???)