Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Protesti DF u septembru, Krivokapić da vrati loptu sa petra ili da je mi skinemo

Njega je na Odboru za odbranu i bezbjednost interesovalo kako će Uprava policije na čelu sa Zoranom Brđaninom postupati u odnosu na proteste

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je da će u septembru taj politički blok organizovati proteste.

Njega je na Odboru za odbranu i bezbjednost interesovalo kako će Uprava policije na čelu sa Zoranom Brđaninom postupati u odnosu na proteste.

– Na poslednjoj sjednici, dok smo još učestvovali, u ime Demokratskog fronta poručili smo premijeru (Zdravku) Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odnio loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promjeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizjemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu ralizovano, to jest, bolje reći nije realizovano – kazao je Knežević.

– Da li ćete to da radite kao što je to radio kolega Konjević 2015. godine, ili kao što se radilo 2016. ili ćete da u skladu za Zakonom o javnim okupljanjima tretirate i primjenjujete zakon na način da nam se dozvoli mirno okupljanje. To je veoma važno za DF i u značajnoj mjeri određuje naše stavove prema vama u budućem periodu – pitao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve