Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Potez Demokrata neviđena veleizdaja

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS)

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS).

Milan Knežević

Knežević je dodao da je potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja iza koje ne stoje druge stranke u opoziciji.

“Ako pažljivije pogledamo prijedloge za dopunu članova radne grupe, jasno se uočava da u njoj nema Dritana Abazovića, već su predložena dvojica poslanika Demokrata. Tako da u ovom trenutku radnu grupu možemo jasno kvalifikovati kao zajednički odbor DPS-a i Demokrata”, rekao je Knežević u intervjuu za Pobjedu.

Na pitanje da li će DF učestvovati u radu odbora, Kneževič je rekao da su nakon ozvaničene koalicije Demokrata i DPS-a i odbijenog amandmana DF-a o tehničkoj vladi kao organu koji bi sprovodio izborne zakone u 2020. godini, jasno saopštili da ne samo da neće učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo, već da će narednih nedjelja razmotriti opciju i definitivnog napuštanja tog odbora.

Dogovor DPS-a i Demokrata je, kako kaže, eliminisao mogućnost formiranja tehničke vlade u skladu sa Sporazumom o budućnosti koji je potpisalo 39 opozicionih poslanika.

“Zato je ogorčenje cjelokupne opozicione javnosti potpuno opravdano”, tvrdi Knežević.

Na pitanje da prokomentariše stavove Demokrata i lidera Alekse Bečića da je u ovom slučaju došlo do ‘kapitualacije DPS-a’, Knežević je odgovorio pitanjem: “Kakva je to kapitulacija ako je svi slave, i Bečić i Đukanović, i Brajović i Nimanbegu, i Ibrahimović i Miraš Dedeić, i Pavićević i Ranko Đonović? A većinska opozicija proglasila izdaju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve